València acull aquest dilluns la cerimònia de lliurament dels Premis Jaume I 2019

El jurat de la 31a edició dels guardons reconeix la tasca de Xavier Tolsa, José García Montalvo, Pura Muñoz-Cànoves, José Antonio Sobrino Rodríguez, Anníbal Ollero Baturone i Carlota Pi Amorós
21 novembre 2019 13:13h
Els jurats de la 31a edició dels Premis Rei Jaume I van proclamar el 4 de juny a València els guardonats en les sis categories, dotada cadascuna d'elles amb 100.000 euros. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EFE). El rei Felip VI presidirà dilluns vinent, 25 de novembre, a la Llotja dels Mercaders de València la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I 2019. El lliurament de la 31a edició dels Premis, dotats amb 100.000 euros en cadascuna de les seues sis categories, se celebrarà al migdia.

Els guardonats enguany són Xavier Tolsa (Recerca Bàsica), José García Montalvo (Economia), Pura Muñoz-Cànoves (Recerca Mèdica), José Antonio Sobrino Rodríguez (Protecció del Medi Ambient), Anníbal Ollero Baturone (Noves Tecnologies) i Carlota Pi Amorós (Emprenedoria).

Aquests premis es concedeixen a persones que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a l'estat espanyol. Segons la Fundació Premis Rei Jaume I, aquests guardons es reconeixen com els premis de major prestigi per a l'activitat realitzada a Espanya i són dels més ben remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació i l'emprenedoria a l'estat espanyol.

Els premis compten amb la col·laboració de Fundació Iberdrola España, Mercadona, EDEM, AVE, Ajuntament de València, Air Liquide Healtcare, CaixaBank Fundació Bancària, l'Autoritat Portuària de València, Bankia i Boluda Corporación Marítima. També, del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, la Fundació Banc Santander, Pavasal, RNB, SPB, Vectalia, Enagás i la CEV. 

next