València acollirà l'entrega dels Premis Nacionals de Disseny i Innovació l'any vinent

El ministre de Ciència, Pedro Duque, va confirmar aquest divendres la decisió al president Ximo Puig
14 desembre 2019 13:32h
La capital valenciana serà també la seu dels European Design Awards l'any vinent, i es prepara per a ostentar la Capitalitat Mundial del Disseny el 2022. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP, Redacció). Els Premis Nacionals de Disseny i Innovació que convoca el Ministeri de Ciència s'entregaran a València l'any 2020. La capital valenciana serà també la seu dels European Design Awards l'any vinent, i es prepara per a ostentar la Capitalitat Mundial del Disseny el 2022.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en atenció als mitjans en un acte aquest dissabte. El ministre de Ciència, Pedro Duque, va confirmar aquest divendres a Puig la decisió. A més, just aquest divendres el responsable del Consell va rebre els valencians guardonats pel Ministeri de Cultura i Esports –premis de Còmic i Il·lustració– i pel Ministeri de Ciència –premis d'Innovació i Disseny–. El president ja va demanar al govern espanyol que València acollira els premis l'any 2017. La petició, però, serà satisfeta el 2020.

Aquesta notícia arriba en un any ple de reconeixements al disseny valencià, després que el grup Porcelanosa haja guanyat el Premi Nacional d'Innovació; Marisa Gallén i l'empresa Point, els de Disseny; Cristina Durán, Miguel Ángel Giner i Laura Ballester, el de Còmic, i Paco Giménez, el d'Il·lustració.

Els Premis Nacionals d'Innovació i Disseny distingeixen les persones i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia professional i del seu creixement empresarial, així com professionals i empreses que han contribuït a elevar el prestigi del disseny espanyol. 

next