València invertirà 2 milions per a plantar 3.000 arbres en tots els barris

Es plantaran un total de 86 espècies, tres de les quals són resistents a la sequera.
1 febrer 2019 13:55h
Aquestos arbres, que corresponen al projecte 'Una València més Verda', se sumen als que ja ha plantat el consistori durant els últims anys. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha adjudicat en cinc lots la plantació de 3.273 arbres nous per tots els barris de la ciutat per un import total de 2.082.352,89 euros.

Aquestos arbres, que corresponen al projecte 'Una València més Verda', se sumen als que ja ha plantat el consistori durant els últims anys i que en 2018 van sumar 946 exemplars nous, segons ha informat el Consistori en un comunicat.

El primer dels lots ha sigut adjudicat a la firma SAV, per 348.433,63 euros, i inclou el districte de Ciutat Vella; el segon ha sigut per a Gimecons Construcciones y Contratas, SL, per 345.160,99 euros, i el tercer, per a Viveros Centro Verde, per 355.888 euros, que inclou fins a quatre districtes de València.

El quart lot resultant ha sigut per a Ingeniería Natural, Agua y Medio Ambiente SL, amb una inversió de 312.591 euros; mentre que per al cinqué, i últim, l'empresa adjudicatària correspon a Actúa, Servicios y Medio Ambiente SL, amb 300.017 euros.

L'Ajuntament ha habilitat un bàner en la web municipal perquè tota la ciutadania consulte per districtes, barris i carrers el nombre d'arbres i el tipus d'espècies que es plantaran en cada punt de la ciutat.

El projecte també preveu el canvi en la grandària de determinats escocells. En concret, 1.716 espais s'ampliaran a 2x1 metres; 65 passaran a mesurar 2x2, i altres vint, a ser circulars.

També es posaran 25 escocells nous de 2x2 metres i 2 circulars i es preveuen actuacions de millora en el sistema de reg d'alguns arbres. 

Del total de 86 espècies d'arbre que es plantaran, tres són resistents a la sequera: Harpephyllum caffum, Baquetas i Tristania conferta. L''objectiu és estudiar la seua adaptació al sòl, així com la seua resistència a la sequera i l'exposició solar. 

Procedents de zones àrides, es tracta de varietats més indicades per a les altes temperatures provocades pel canvi climàtic. 

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha qualificat d'"ambiciós" el projecte de la seua Regidoria per a "reduir els escocells buits després d'anys d'oblit en aquesta matèria".

"Des d'aquest govern treballem per a fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental", ha conclòs.

next