La Universitat de València és la tercera de l'Estat amb més sol·licituds d'Erasmus+

Les destinacions preferides són Itàlia, el Regne Unit, Alemanya i França
10 juny 2019 12:41h
La Universitat de València és la tercera universitat amb major nombre d'estudiants Erasmus rebuts de tot Europa. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Universitat de València és la tercera universitat de l'estat espanyol amb major nombre de mobilitats Erasmus ixents, amb un total de 1.992 sol·licituds adjudicades per al curs 2019-2020. Itàlia, el Regne Unit, Alemanya i França són, per eixe ordre, les destinacions preferides. Espanya és el tercer estat en enviament d'estudiants a Europa.

Les dades es desprenen de la concessió de beques Erasmus per a Espanya realitzada pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), segons han informat fonts d'aquesta institució acadèmica.

Aquestes mobilitats recullen els intercanvis de l'estudiantat per a dur a terme un període d'estudis en els cicles de grau i màster, així com la realització de pràctiques a l'estranger. També preveuen les estades de docència per a professorat o de coneixement de bones pràctiques per al personal d'administració i serveis.

La tercera d'Europa que rep més estudiants Erasmus

Així mateix, la Universitat de València és la tercera universitat amb major nombre d'estudiants Erasmus rebuts de tot Europa. Vora 2.500 estudiants europeus estan realitzant els seus estudis en aquesta universitat dins del programa Erasmus en el curs 2018-19. Itàlia, Alemanya, França i el Regne Unit són, per aquest ordre, les nacionalitats amb major nombre d'estudiants entrants.

L'any 1987 va nàixer el programa ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) per a fomentar l'intercanvi d'estudiants en les universitats europees. La Universitat de València ha participat des d'eixe any en el programa i ha aconseguit que quasi 50.000 estudiants –incloent-hi tant els entrants com els ixents– hi hagen participat.

El SEPIE destina 102 milions d'euros a mobilitat universitària, dels quals 29 milions corresponen al cofinançament del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, la qual cosa permetrà 58.012 mobilitats d'ensenyament superior.

A més, la Universitat de València continuarà donant suport a la participació dels seus estudiants en el programa Erasmus+ amb un sistema propi de beques i reforçant la participació de la institució en altres accions del programa, com la mobilitat amb països associats o com la participació en projectes europeus, segons les mateixes fonts.

next