La Universitat de València aprova una oferta d'ocupació per al professorat amb 216 places

La rectora destaca que "per primera vegada en molts anys" no hi haurà interins
2 abril 2019 17:10h
L'oferta aprovada ara es concreta en 216 places, que permetran fer desaparéixer la borsa d'acreditats a càtedres i titularitats d'universitat. / UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts l'oferta pública d'ocupació del professorat per a l'any 2019. La rectora, Mavi Mestre, ha indicat que l'oferta aprovada posseeix "unes característiques molt singulars", ja que garanteix la promoció a càtedres i titularitats a tot el professorat acreditat, elimina les interinitats i duplica les places per a l'estabilització del professorat associat. 

En paraules de la rectora, el professorat va resultar molt perjudicat a partir del 2011 per les polítiques de contenció de la despesa concretades en la taxa de reposició, que han impedit que la universitat "haja pogut portar una política autònoma de gestió de les seues plantilles de professorat limitant la promoció dels professors acreditats a les diferents figures contractuals, generant una important borsa de companys que han vist retardades durant molt de temps les seues promocions i incrementant la temporalitat en obligar a generar contractes de professorat interí".

L'oferta aprovada ara es concreta en 216 places, que permetran fer desaparéixer la borsa d'acreditats a càtedres i titularitats d'universitat, "perquè garanteix la promoció a tot el professorat contractat doctor acreditat fins al 31 de desembre del 2018". També s'aconsegueix, per primera vegada en molts anys, que no hi haja figures interines, ja que es garanteix l'estabilització de tot el professorat contractat doctor interí i també de tot el professorat ajudant doctor que finalitze el seu contracte abans del 30 de setembre del 2020. Més de la meitat de les places de l'oferta es destina a l'estabilització.

Un altre aspecte destacat és la inclusió de 16 places per a l'estabilització del professorat associat acreditat –el doble de l'oferta de l'any anterior– ampliant a contractat doctor el tipus d'acreditació que pot tindre el professor associat per a acollir-se a aquest pla i reduint l'antiguitat exigida a 10 anys.

Finalment, incorpora les places de titulars i càtedres necessàries per al compliment de la sentència que anul·la la convocatòria del 2012 i dota de 16 places de titulars i contractat doctor per a les àrees amb necessitats urgents per raons d'envelliment o dèficit excessiu.

Com a conclusió, la rectora ha reconegut que queda molt a fer "en termes de lluita contra l'envelliment de plantilles, la reducció de la temporalitat i la millora de les condicions del professorat associat i ajudant doctor, entre altres qüestions". "Però estic segura que, amb els mateixos principis, aconseguirem millores significatives, com ara la que representa l'oferta pública d'ocupació aprovada pel Consell de Govern", ha conclòs.

next