La Universitat d'Alacant i l'IEC organitzen una jornada per a commemorar el centenari de l'obra de Pompeu Fabra

La trobada reunirà aquest dimecres acadèmics i experts en la vida i l'obra de l'intel·lectual
25 març 2019 12:09h
El programa de conferències abordarà temes com la sistematicitat i la pervivència de Pompeu Fabra, així com la seua relació amb els valencians. / CARLES VARELA I BURCH

ALACANT. La Universitat d'Alacant, mitjançant el Departament de Filologia Catalana, i l'Institut d'Estudis Catalans han programat per a aquest dimecres la jornada internacional '100 anys de l'obra de Pompeu Fabra'.

La trobada reunirà aquest dimecres acadèmics i experts en la vida i l'obra de l'intel·lectual. L'acte serà a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA de 9.00h a 14.00h.

El programa de conferències abordarà temes com la sistematicitat i la pervivència de Pompeu Fabra, així com la seua relació amb els valencians. També hi haurà la taula redona 'Ahir, avui i demà' en què Teresa Cabré, Antoni Ferrando, Maria Àngels Francès, Jordi Ginebra, Brauli Montoya i Joan Peytaví analitzaran l'obra del protagonista.

La jornada inclou també la presentació del llibre Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat, d'Antoni Ferrando, i l'estrena del monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!, amb text i interpretació d'Òscar Intente i direcció de Maria Pla, que veurà la llum el 25 de setembre.

next