La Unió de Llauradors tornarà a les escoles amb fruites i verdures per a educar sobre l'alimentació saludable

La campanya arribarà a més de 600 escoles i a 135.000 alumnes
6 juny 2019 13:05h
La campanya arribarà a 135.000 alumnes. / PXHERE

VALÈNCIA. "Menja fruita i verdura, i tasta la vida!". A ritme de la música del Diluvi, la Unió de Llauradors repartirà d'ací a final de curs fruites, hortalisses i llet a més de 600 escoles valencianes amb l'objectiu de conscienciar l'alumnat de la importància de menjar de forma saludable.

La campanya 'A Menjar sa!' està desenvolupant-la l'Institut Valencià d'Investigació Agroambiental (IVIFA), una fundació creada per la Unió de Llauradors, i té l'objectiu d'arribar a 135.000 alumnes fins que acaben les classes.

Segons ha explicat Belén Alvero, coordinadora de la campanya, el projecte consta de tres potes: en primer lloc, es repartiran la fruita, les hortalisses i els productes lactis –com llet o iogurts– a les escoles per a conscienciar els menuts i que aquests "arrosseguen" els pares cap a una alimentació saludable; en segon lloc, es faran campanyes publicitàries i avaluacions del projecte, i, finalment, es duran a terme mesures d'acompanyament, com ara excursions i activitats lúdiques en escoles.

L'objectiu és fer xarrades sobre balafiament alimentari i com reduir-lo, i tallers sobre alimentació i nutrició i sobre les figures de qualitat i protecció que poden obtindre els vegetals. A més, es volen oferir visites guiades i excursions a granges, parcs naturals i cultius. Per exemple, a la granja de caragols de Requena o a l'empresa Alta Native, de Sueca, que cultiva vegetals orientals.

Totes aquestes activitats aniran acompanyades de música. I és que el grup El Diluvi ha compost una cançó, Tasta la Vida, per a acompanyar la campanya. De fet, es proposarà a les escoles que preparen un lip dub per a participar en un concurs. Els participants del vídeo guanyador estaran convidats a fer una excursió a un centre d'Agroturisme.

Més temps

Els organitzadors asseguren que la campanya ja va tindre molt bona acollida l'any passat i lamenten no haver-la pogut posar en marxa fins ara. El seu objectiu era haver començat al mes de març, però la resolució de la subvenció atorgada pel Consell no va arribar fins al 24 de maig. 

next