La Unió denuncia que el barem per a les proves d'accés a À Punt "agreuja la desigualtat" i demana "una correcció"

Si no hi ha "una rectificació", l'organització professional estudiarà les mesures oportunes per tal d'evitar una situació "encara més injusta" que la plantejada fins ara
5 desembre 2019 11:31h
La Unió de Periodistes recorda que sempre ha defensat la preferència dels extreballadors d'RTVV en l'accés provisional a À Punt "però reconeixent de manera adequada l'experiència professional de tots els periodistes". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Unió de Periodistes Valencians denuncia "la desproporcionalitat" del barem que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha pactat amb els sindicats per a valorar l'experiència en les futures proves d'accés a À Punt. En un comunicat, l'organització professional lamenta que aquest barem "fins i tot agreuja la desigualtat entre els extreballadors d'RTVV i la resta de professionals que es va establir per a l'accés a la borsa provisional i que l'Audiència Nacional va avalar entenent que estava justificada per una situació d'excepcionalitat com era l'obertura del nou ens públic".

Des de la Unió de Periodistes entenen que eixa situació d'excepcionalitat –"que va permetre una primera configuració de la plantilla amb més del 75% de treballadors provinents d'RTVV"– ja no es dona ara. Per aquest motiu, esperaven un barem més proporcional i just per tal de garantir que tota la professió periodística valenciana tindrà una oportunitat d'optar a una plaça en À Punt. "Així es va parlar amb sindicats i Consell Rector", asseguren, i lamenten que "la proposta final de barem res té a veure amb un primer esborrany que sí que començava a reduir la diferència de puntuació entre els treballadors d'RTVV i À Punt i la resta de periodistes".

La Unió de Periodistes recorda que sempre ha defensat la preferència dels extreballadors d'RTVV en l'accés provisional a À Punt "però reconeixent de manera adequada l'experiència professional de tots els periodistes". "Una vegada parlem de places definitives, també és lògic que la màxima puntuació siga per als treballadors que ja ocupen una plaça en À Punt", afegeix l'organització, que critica "una diferència de tracte desmesurada". 

Així, en el barem de la borsa provisional als extreballadors se'ls valorava amb 0,07 punts per cada mes treballat, enfront dels 0,04 punts per als periodistes del sector privat. És a dir, eixe 0,04 representava un 57% de la valoració de la puntuació per als extreballadors d'RTVV. En el nou barem que es planteja, es tracta d'un 50%. Enfront dels 0,20 punts per cada mes treballat en À Punt, els periodistes del sector privat seran valorats amb 0,10 punts, és a dir, el 50% de la puntuació dels millors valorats.

Per això, la Unió denuncia que s'agreuja una diferència que fins i tot ja van qüestionar els partits polítics en la passada legislatura. L'organització espera una correcció del barem en la pròxima Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, on estan representats Consell i sindicats. I, si finalment no hi ha una rectificació del barem, la Unió estudiarà les mesures oportunes per tal d'evitar una situació "encara més injusta" que la plantejada fins ara.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next