Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Consumidors detecta revendes al doble de preu per als concerts de Vivers com el de Bisbal

VALÈNCIA. La Unió de Consumidors alerta dels riscos de la compra d’entrades per Internet i recomana fer-ho en els canals oficials, després de detectar revendes a quasi el doble de preu per als concerts de Vivers de València com el de David Bisbal: de 41,8 euros en la pàgina de l’esdeveniment a 78 en altres no oficials.

Pàgines com viagogo.es i stuthub.es es dediquen a la compravenda d’entrades d’espectacles musicals i esportius i n’ofereixen per als recitals de Vivers a preus que “actualment ja estan duplicant el preu”, una situació que es produeix “un any més” en els concerts que acullen els jardins de València a l’estiu, denuncia l’organització en un comunicat.

La Unió recorda que la venda d’entrades dels concerts de Vivers es realitza de forma oficial a través de la pàgina web oficial, amb preus que van de 13 a 55 euros en funció del recital, més un 10% en concepte de despeses de gestió. Això suposaria un cost total de 14,3 a 60,5 euros, en funció del concert.

No obstant això, adverteix que si aquestes entrades s’adquireixen a través de pàgines no oficials, els preus oscil·len entre els 27,95 i els 73,54 euros, més el 20% “o fins i tot el 45%” en despeses de gestió i taxes, la qual cosa podria suposar un cost de 33 a 107 euros.

Segons la Unió de Consumidors, el motiu d’aquest “alarmant” increment de preu es deu al fet que aquestes plataformes alternatives no mantenen un acord de col·laboració amb l’entitat organitzadora dels concerts de Vivers per a la gestió de venda d’entrades, sinó que ofereixen les entrades que altres persones ja han adquirit a través del canal oficial. Posteriorment “revenen aquestes entrades a preus molt superiors i, a més, afegeixen elevades taxes i despeses de gestió”.

Davant aquesta situació, l’associació, l’Ajuntament de València i l’empresa organitzadora coincideixen a recomanar no adquirir entrades a través d’aquestes pàgines web, ja que “són molt més cares i no ofereixen una mínima seguretat al comprador que es tracte d’una entrada oficial o que no vaja a tindre incidències o problemes en l’accés a l’esdeveniment”.

“Encara que sembla il·lògic que els compradors paguen un preu molt més elevat per unes entrades si les poden adquirir en el lloc oficial i a un preu molt més reduït, la veritat és que en els cercadors d’Internet és la pàgina de viagogo.es la que apareix millor posicionada, ja que paga per aquesta ubicació, per la qual cosa és probable que els usuaris accedisquen a aquestes pàgines sense tindre el suficient coneixement de com funcionen”, alerta la Unió.

Quan el consumidor accedeix a la compra d’una entrada a través d’aquestes pàgines web, “rep missatges molt persuasius a fi de pressionar al consumidor perquè les adquirisca”. A això, l’associació afegeix que “fins a quasi el final del procés de compra al consumidor no li indiquen el preu total de l’entrada, incloent despeses de gestió, taxes i altres imposts que apliquen en aquestes webs”.

Devolucions

Un altre “risc” per als consumidors que adquirisquen les entrades a través d’aquestes plataformes és que, en cas d’incidències en els esdeveniment en els quals procedisca la devolució dels diners de l’entrada, “només se’ls reintegrarà el preu oficial i no el que hagen abonat per haver-les comprat en pàgines que no tenen convenis amb l’empresa organitzadora de l’esdeveniment per a vendre entrades, amb el consegüent perjudici econòmic”.

Per tot això, per a la Unió de Consumidors, “aquest encariment del preu de les entrades provoca un considerable perjudici econòmic a l’administració i a la ciutadania en general, ja que el cost dels concerts està sufragat en part mitjançant diners públics, a fi de promocionar un esdeveniment cultural i facilitar l’accés a la ciutadania a aquestes activitats a un preu més assequible”.

A més, aquesta organització denuncia que, en canvi, “tant les persones o empreses que revenen les entrades, així com les mateixes plataformes que permeten aquesta activitat, s’estan aprofitant econòmicament dels recursos i activitats de l’administració i de l’esforç dels artistes que participen en els esdeveniments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa