Unides Podem es resigna a una pròrroga dels pressuposts que en Compromís veuen amb bons ulls

Fran Ferri ha defensat que els comptes del 2019 "són bons i prorrogables", mentre que Naiara Davó s'aferra al fet que la llei d'acompanyament ja inclou les demandes de la conselleria morada
8 octubre 2019 14:40h
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, va assenyalar aquest dilluns que seria "molt arriscat" dissenyar uns nous pressuposts. / DLV 

VALÈNCIA. Els partits del Botànic tenen ben present la possibilitat que els pressuposts del 2019 es prorroguen per al pròxim exercici, cosa que el conseller Soler ja va apuntar com una solució probable. Aquests dimarts ha sigut el síndic de Compromís, Fran Ferri, qui s'ha mostrat favorable a una pròrroga, "atesa la situació actual". 

"Mentre no sapiguem què farà el govern d'Espanya, si decidirà augmentar o reduir el sostre de despesa, jo crec que són uns pressuposts prorrogables", ha sostingut Ferri, qui, en qualsevol cas, ha ressaltat que "sempre és millor fer-ne de nous però, atesa la situació actual", repetir amb els comptes del 2019 sembla l'opció adequada.

A més a més, Ferri ha insistit que es tracta "d'uns pressuposts bons, millors que els del 2018", per la qual cosa no valoren que la pròrroga "siga molt perjudicial". "Són uns pressuposts molt expansius que augmenten un 7% la despesa social", ha defensat. 

Aquesta possibilitat no ha generat tant d'entusiasme en Unides Podem, però la formació morada sembla resignar-se a una possibilitat cada vegada més factible. Tal com ha assenyalat la síndica del grup, Naiara Davó, des de la Conselleria d'Habitatge han aconseguit forçar certes mesures que s'han aplicat a la llei d'acompanyament presentada aquest dilluns

Tot i que no es tracta de l'escenari ideal per a Podem –que compta amb una conselleria que, quan es van dissenyar els pressuposts del 2019, era encara una Secretaria Autonòmica–, Davó s'ha alineat amb els seus companys de Compromís i el PSPV a l'hora d'assenyalar la falta de finançament i el bloqueig polític al govern espanyol.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next