Unides Podem demana al govern espanyol que busque mecanismes legals per a fer arribar el finançament

La síndica de la formació, Naiara Davó, assegura que no poden haver-hi retallades a la Conselleria d'Habitatge per "l'emergència habitacional" que pateix el País Valencià
5 setembre 2019 17:52h
Naira Davó ha defensat que el Botànic haurà de decidir les retallades amb "pluralitat". / EUROPA PRESS

ALACANT. La síndica d'Unides Podem en les Corts Valencianes, Naiara Davó, considera necessària la celebració del Consell de Política Fiscal i Financera, però sobretot demana al govern central que busque els mecanismes legals per a fer arribar el finançament a les comunitats autònomes.

Davó, en un desdejuni informatiu a propòsit de l'inici del curs polític de Podem, ha advertit que, en cas de seguir el bloqueig econòmic, suposaria l'asfíxia del País Valencià, ja que està infrafinançada "i no pot suportar que no arriben els centenars de milions d'euros que estan pendents d'abonar per tindre un govern en funcions en l'Estat".

De la mateixa manera, la síndica d'Unides Podem ha recalcat que, en el cas que s'hagen de fer retallades, es demanarà que no es facen en matèria social: sanitat, educació o habitatge, cosa en la qual ja ha insistit aquest dijous el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. 

Davó ha subratllat que la Conselleria d'Habitatge, gestionada per Rubén Martínez Dalmau, compta amb un pressupost xicotet "i, per tant, tenim clar que no pot haver-hi retallades en aquesta Conselleria en la situació d'emergència habitacional que estem patint".

En qualsevol cas, s'ha mostrat "convençuda" que "es posarà en marxa algun mecanisme perquè no hi haja retallades" i, per descomptat, en cas que n'hi haja, continua la síndica, "som un govern plural i la decisió s'haurà de prendre entre els tres socis".

next