Unides Podem proposa la creació d'una comissió especial d'estudi sobre la situació del sector citrícola

L'objectiu és conéixer la situació dels cultius valencians i veure com han afectat les polítiques i les mesures legislatives que s'hi han aplicat
20 octubre 2019 18:01h
Unides Podem denuncia la falta d'eficàcia de les mesures aplicades fins ara per a protegir el camp valencià. / DIARI LA VEU 

VALÈNCIA. La portaveu adjunta del grup parlamentari Unides Podem, Beatriu Gascó, ha presentat a les Corts una proposta de creació d'una comissió especial d'estudi sobre la situació actual del sector citrícola valencià davant la "greu crisi que travessa des de fa anys".

La parlamentària ha explicat que, "davant la falta d'efectivitat de les mesures aplicades per a protegir aquest sector estratègic enfront de la volatilitat del mercat i davant la greu crisi que el sector arrossega des de fa anys, considerem que és essencial la creació d'una comissió d'estudi, la seua possible viabilitat futura, la seua rendibilitat actual, la qualitat de l'ocupació que genera i les condicions laborals actuals".

La comissió, segons la proposta de la diputada, centrarà el seu pla de treball a "esbrinar quina és la situació al camp i les conseqüències que han tingut sobre el sector les mesures polítiques i legislatives aplicades". Així mateix, ha puntualitzat que "tindrà en compte tots els agents implicats en la problemàtica, que està fent-se insostenible".

En aquest sentit, ha mantingut que en el termini de tres mesos des de la seua arrancada "hauria d'elaborar un dictamen per a la seua elevació al ple de les Corts".

Gascó ha assegurat que des d'Unides Podem consideren "necessari" que les Corts "es bolquen a estudiar al costat dels experts i les expertes del sector quins factors han contribuït a crear aquesta situació catastròfica per a contribuir, en la mesura que siga possible, a la seua recuperació davant el clima d'incertesa que existeix en la citricultura per la greu situació de crisi que viu des de fa ja massa temps".

La portaveu ha apostat per "simplificar el discurs" i ha assegurat que "abordar cadascun d'eixos factors de forma aïllada no ajuda". "Estem convençudes que un problema tan greu com aquest, que té repercussions tant en l'àmbit econòmic per a moltes famílies com en l'abandó de terres i de descoratjament general entre agricultors, bé mereix l'esforç d'entendre quines són les millors decisions a prendre per part de la classe política".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next