Un regidor de Vox a Oriola jura el càrrec alçant un crucifix i rebutjant l'Estatut

El representant d'ultradreta al consistori del Baix Segura afirma que el marc estatutari va contra la seua consciència
17 juny 2019 10:31h

VALÈNCIA. El regidor de Vox a Oriola José Manuel García Escolano va agafar un crucifix, es va posar davant del micròfon del saló de plens del consistori del Baix Segura i va jurar "per Déu i per Espanya" el seu càrrec. El representat del partit d'ultradreta va rebutjar l'Estatut d'Autonomia, tot i que va acceptar respectar-lo "per imperatiu legal".

Els càrrecs electes de Vox a les diferents cambres de govern van introduir la fórmula de jurar "per Espanya" mentre es feien acompanyar d'algun símbol religiós. La imatge es va poder veure, primerament, a les Corts, quan el grup ultradretà va participar de la constitució del parlament valencià. 

Aquest passat dissabte, 15 de juny, era el torn de la constitució dels consistoris. A València, els dos regidors de Vox van repetir el jurament emprat pel partit a les Corts. A Oriola, José Manuel García Escolano –un dels dos regidors de Vox que hi ha al consistori– va anar una passa més enllà. Va jurar "per Déu i per Espanya", utilitzant un crucifix de considerables dimensions, que acompliria "fidelment" les obligacions del càrrec que assumia "amb lleialtat al rei i guardar i fer guardar la Constitució", però, tot seguit, va afirmar que "acatava, per imperatiu legal l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana".


next