Un jutjat investiga la gestió de carreteres sota el mandat d'Alfonso Rus a la Diputació de València

Els agents demanen a la corporació 30 expedients sobre l'àrea que dirigia aleshores el popular Isidro Prieto
29 març 2019 17:37h
El magistrat a hores d'ara no ha citat ningú com a investigat. 7 DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Jutjat d'Instrucció número 19 de València ha obert una investigació després de rebre una denúncia per suposades irregularitats en contractacions de l'àrea de Carreteres de la Diputació de València entre els anys 2014 i 2015, quan el popular Alfonso Rus estava al capdavant d'aquesta àrea. 

El magistrat ha reclamat 30 expedients, encara que, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), la causa va ser oberta fa unes setmanes i,de moment, no hi ha investigats.

El jutjat ha requerit documentació sobre les contractacions a la corporació, concretament una trentena d'expedients, tots ells dels anys 2014 i 2015, quan la Diputació va estar controlada per Alfonso Rus, si bé algun va concloure el 2016, amb el nou govern liderat pel PSPV, quan era president Jorge Rodríguez.

La Policia ha requerit a la corporació informació sobre 30 expedients, tots de l'àrea de Carreteres, un departament que en el període assenyalat va ser responsabilitat d'Isidro Prieto, en qualitat de vicepresident de la Diputació de València i responsable de l'àrea de Carreteres i també d'Assumptes Taurins.

Segons han informat a EFE fonts de la corporació, encara que inicialment el jutjat va reclamar còpies en paper i suport digital de la totalitat dels expedients, finalment la Policia va concretar la petició, de manera que no serà necessari remetre els expedients per complet.

Les mateixes fonts han indicat que la majoria de contractacions corresponen a projectes o direcció d'obra, no amb execucions d'aquestes, si bé eixos expedients encara estan sent recopilats per l'enviament al jutjat.

next