Un incendi obliga a desallotjar l'Oceanogràfic de València

El foc no ha provocat danys en els visitants i treballadors de l'aquari ni en els seus animals
9 juliol 2019 11:21h
El material que ha cremat era cartó pedra, per això l'incendi ha provocat una gran columna de fum negre que es veia des de diversos punts de la ciutat. / Imatge facilitada a Diari La Veu

VALÈNCIA. Un incendi en una torre exterior prefabricada de l'Oceanogràfic a la zona dels taurons ha obligat a desallotjar preventivament un miler de persones de les instal·lacions, si bé s'ha confirmat que no hi ha cap dany personal. Així mateix, des de l'aquari han informat que els animals tampoc s'han vist afectats. 

Els Bombers de València han enviat quatre dotacions i la Policia de la Generalitat, dues patrulles.

El material cremat era cartó pedra, per això l'incendi ha provocat una gran columna de fum negre que es veu des de diversos punts de la ciutat.

Vora les 11.30h, els bombers han informat que l'incendi estava controlat.

L'Oceanogràfic ha informat que el recinte seguirà tancat aquest dimarts per "motius de seguretat", i per a netejar les cendres i el fum que ha provocat l'incendi. Aquesta nit sí que obrirà, però, el Restaurant Submarí. Demà, dimecres, tornaran a obrir-se "amb total normalitat" les instal·lacions al públic. 

Els visitants desallotjats podran recuperar els diners de l'entrada d'aquest dia o canviar-la per una altra jornada. L'Oceanogràfic ha donat a conéixer la política de devolució o canvi de les entrades a través de les xarxes socials i de la seua web.

Entre les persones desallotjades hi havia 350 treballadors de la casa. "L'evacuació s'ha desenvolupat amb absoluta normalitat, ja que els treballadors ja havien assajat fa poc de temps un pla d'emergències", ha dit l'Oceanogràfic, que ha indicat que ara avaluaran els danys i netejaran la zona amb la finalitat d'obrir aquest dimecres.

next