TVE reformula la proposta de debat per a les europees: un format a nou amb Compromís, PNB i Vox 

La coalició ha recorregut en dues ocasions davant la Junta Electoral Central la seua exclusió en l'espai electoral organitzat per la televisió pública
17 maig 2019 13:25h
TVE ha hagut de rectificar el format del debat després de dos recursos de Compromís per Europa a la Junta Electoral Central. / COMRPOMÍS PER EUROPA

VALÈNCIA. La Corporación Radio Televisión Española (RTVE) ha rectificat de nou la seua proposta de debat per a les eleccions europees després que la Junta Electoral Central (JEC) tornara a instar la televisió pública a incloure en l'espai tots els grups amb representació al Parlament Europeu. El canvi en el format del debat es deu a un requeriment de la Junta Electoral Central, que ha estimat un nou recurs presentat per Compromís per Europa contra la decisió de la televisió pública d'excloure'ls del debat en què sí que va incloure Vox.

Així, fonts de Compromís per Europa han explicat a Diari La Veu que RTVE proposa fer un debat a nou on participarien PP, PSOE, Unides Podemos, Ciudadanos, Ahora Repúblicas i Lliures Per Europa, Compromís, el PNB i Vox. Les mateixes fonts asseguren que el debat amb els 9 candidats se celebrarà el dimecres 22 a les 10 de la nit, tot i que la Corporació d'RTVE no ha informat encara de manera oficial els partits.

La JEC va dictaminar que el fet d'incloure Vox en el debat per la seua condició de formació significativa no podia suposar l'exclusió de Compromís per Europa, ja que la coalició té representació actualment al Parlament Europeu. En resposta, la direcció de RTVE va realitzar una interpretació de la resolució de la JEC i, en lloc d'augmentar el nombre de participants en el debat per incloure Compromís per Europa, va decidir reorganitzar-lo i excloure encara més candidatures del debat, incloent-hi només aquelles que tingueren dos o més representants al Parlament Europeu.

Davant aquesta situació, Compromís va tornar a recórrer davant la JEC, que va estimar que "RTVE no justifica les raons que impedisquen la realització d'un debat a 8 en comptes de a 6", ja que les candidatures amb representació en les darreres eleccions europees en van ser 8. Finalment, segons fonts de Compromís per Europa, el debat serà a nou, i inclourà tant Compromís per Europa com el PNB i Vox.

next