Diari La Veu del País Valencià
Turisme desenvolupa una web per a vendre experiències dins la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries

VALÈNCIA. Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un nou microsite des del qual poder comercialitzar les experiències i paquets turístics al voltant de la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries. Aquesta pàgina web es pot visualitzar en tres idiomes i conté informació sobre què es pot veure i fer en el ‘Territori Sénia’, tant els recursos per a visitar com les activitats i escapades creades per empreses locals.

Un altre apartat recull en un blog totes les notícies, articles i esments relacionats amb les oliveres mil·lenàries, a més d’oferir una àmplia galeria d’imatges i vídeos promocionals.

Turisme Comunitat Valenciana participa des del 2017 en un projecte per a impulsar el producte turístic entorn de les oliveres mil·lenàries que se situen en el denominat ‘Territori Sénia’, en la confluència de les demarcacions de Castelló, Tarragona i Terol. Per aquest motiu, es va signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’impuls de la Mancomunitat Taula del Sénia per a la creació i comercialització de producte turístic i experiències.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta ruta és un gran exemple de la transformació de recursos en productes que ens posicionen en mercats com l’asiàtic, que ja ha mostrat el seu interés per la riquesa d’aquesta zona i de l’oli que s’obté d’aquestes oliveres”. Aquest territori compta amb 4.800 oliveres censades de més de 3,50 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del terra repartits per 22 municipis del sud de Catalunya, el nord del País València i l’est d’Aragó, i es converteix en la zona amb la major concentració d’oliveres mil·lenàries del món.

Actualment, i després d’un intens treball al costat del sector públic i privat, el ‘Territori Sénia’ compta amb un portfolio de 36 activitats turístiques i 9 escapades. De totes les propostes identificades, el 31% tenen l’oleoturisme com a principal motivació, seguida per la gastronomia (26%) i el patrimoni natural (22%).

A més, aquest treball s’ha anat reforçant amb la creació d’un banc d’imatges i continguts, la realització de viatges de familiarització per a la promoció del producte i la difusió en xarxes socials, així com l’elaboració de material promocional.

Aquestes accions es reforçaran al llarg del 2019 dins del Pla Operatiu de màrqueting que té previst dur a terme Turisme Comunitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa