Les Trobades arriben a la Romana després de passar per la comarca de Francesc Ferrer i Pastor

Aquest diumenge se celebra la festa per la llengua a les Valls del Vinalopó
4 maig 2019 20:05h
Aquest dissabte, Tavernes de la Valldigna ha sigut el centre de la festa. / ESCOLA VALENCIANA

VALÈNCIA. La comarca de Francesc Ferrer i Pastor s'ha bolcat en les trobades dedicades al lexicògraf, "un personatge molt estimat a la Safor i al qual els centres li reconeixen la seua tasca de recuperació de la nostra llengua", segons explica la representant de la coordinadora de la Safor Valldigna d'Escola Valenciana, Pilar Gregori. De fet, la presentació del calendari de Trobades 'Som i serem paraules' es va celebrar a la Font d'en Carròs, poble natalici de Ferrer i Pastor.

Una de les activitats que s'han desenvolupat al voltant de la trobada ha sigut la recuperació d'una paraula per part de cada centre educatiu "per a crear xarxa entre els centres de la comarca, amb una activitat lligada a l'activitat del lexicògraf". "El treball quedarà reflectit en un mural a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna", ha indicat Gregori.

Tavernes de la Valldigna ha sigut el centre de la festa aquest dissabte. A les 17.00 hores s'ha iniciat la cercavila, que ha eixit de la plaça de l'Ajuntament. Els tallers han acabat a les 20.00 hores amb el concert de Trobadorets, un aperitiu del concert nocturn amb els grups Tenda, Bajoqueta Rock i La Fístula Vallkànica.

Aquest diumenge, 5 de maig, la trobada se celebrarà a les Valls del Vinalopó, a la localitat de la Romana. A les 9.30 hores se celebrarà una despertà, preàmbul de la cercavila de les 10.00 hores. El lliurament dels premis Sambori a les 13.30 hores, un dinar de germanor i molts tallers ocuparan la jornada fins al concert del grup Tres fan ball a les 17.30 hores.

next