Els tribunals belgues ajornen el cas de Valtònyc fins al 24 de desembre a l'espera de l'opinió del TJUE

El Tribunal d'Apel·lació de Gant no es pronunciarà sobre la petició d'extradició fins a tindre resposta de Luxemburg
18 juny 2019 17:06h
L'estat espanyol reclama una pena de tres anys i mig per al cantant. / NATÀLIA SEGURA-ACN

BRUSSEL·LES. Els tribunals belgues han ajornat una altra vegada aquest dimarts el cas del raper Josep Miquel Arenas, conegut coma  Valtònyc, a l'espera de tindre resposta del Tribunal de Justícia de la UE a les qüestions plantejades pel Tribunal d'Apel·lació de Gant fa uns mesos. 

La nova data fixada pels jutges de Gant és el 24 de desembre, segons ha confirmat a l'ACN Simon Bekaert, advocat del raper. Davant de dubtes sobre l'enaltiment del terrorisme, un dels tres delictes que consten en l'euroordre contra Valtònyc, al novembre els jutges belgues van plantejar dues qüestions prejudicials al TJUE, que encara no s'ha pronunciat sobre la consulta.

L'estat espanyol reclama per al cantant una pena de presó de tres anys i mig pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet. Sobre els altres dos delictes –a banda d'enaltiment del terrorisme– que consten en la petició espanyola perquè Bèlgica entregue a Valtònyc, el Tribunal d'Apel·lació no s'ha pronunciat. Per ara, només s'ha centrat en el primer.

La justícia belga ja va dictaminar en primera instància en contra de l'extradició de Valtònyc a l'estat espanyol, però la decisió va ser recorreguda per la fiscalia flamenca en nom de l'Estat.

next