El Suprem es pronunciarà sobre l'exhumació de les restes de Franco el 24 de setembre

El tribunal va paralitzar l'obertura de la fossa prevista per al 10 de juny per a estudiar els recursos presentats contra la decisió del govern espanyol d'exhumar les restes del dictador
10 setembre 2019 14:29h
La tomba del dictador Franco està ubicada a la basílica del Valle de los Caídos. / REUTERS

MADRID. El Tribunal Suprem dictaminarà definitivament sobre l'exhumació de les restes Francisco Franco enterrades en la Basílica del Valle de los Caídos el pròxim 24 de setembre, segons han confirmat a Europa Press fonts jurídiques.

La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal deliberava sobre el fons de l'assumpte des que el mes de juny passat acordara de forma unànime suspendre cautelarment l'ordre del Consell de Ministres de traure el cos el 10 de juny. Des de llavors s'han estudiat les al·legacions presentades tant per l'Advocacia de l'Estat com per la família Franco i diverses associacions personades en aquest procediment.

El Suprem va justificar en el seu moment la paralització de l'exhumació en la necessitat d'evitar el perjudici que es causaria als recurrents –la família Franco i altres tres col·lectius– i, especialment, als interessos públics "si exhumades les restes s'estimara el recurs i calguera retornar-les al lloc en què es troben".

En aquest assumpte estan personats, a més de la família Franco –que ha assegurat que esgotarà tots els recursos legals per a impedir l'exhumació de les restes–, la Fundación Francisco Franco, la comunitat Benedictina en Cuelgamuros i l'Associació de Defensa del Valle de los Caídos.

next