Els trens de Rodalia s'integren en la targeta única de Metrovalencia i l'EMT 

La integració de títols permetrà que els usuaris puguen adquirir bitllets de diferents mitjans de transport en la targeta Móbilis
8 abril 2019 18:10h
També s'ha previst la possibilitat d'establir la integració tarifària amb els serveis. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Consell d'Administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), presidit per la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha abordat en la seua sessió d'aquest dilluns la tramitació del conveni de col·laboració per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe Viatgers en la Targeta Móbilis. 

Això significarà que en una mateixa targeta es podran recarregar títols de viatge de diversos operadors i que els usuaris podran tindre en una mateixa targeta un bo 10 de Renfe, FGV, EMT o títols coordinats. 

Aquest conveni és un pas més que s'emmarca dins de l'objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l'usuari el nombre de suports necessaris per a desplaçar-se en l'àrea metropolitana. D'aquesta manera, s'ha informat al Consell d'Administració de l'ATMV que ja s'ha iniciat la tramitació del text del conveni, que ja disposa de l'informe necessari de l'advocacia i s'espera que es puga signar al més prompte possible. 

Cal recordar que l'ATMV té implantades en l'àrea metropolitana targetes intel·ligents, sense contacte, interoperables, com a mitjà de pagament en el sistema de transport públic, les conegudes com a targetes Móbilis, que permeten l'emmagatzematge simultani de diversos títols de transport, urbà i interurbà, en un únic suport, amb possibilitat d'incloure a més altres serveis addicionals. 

Així, el conveni estableix en una primera fase que l'ATMV i Renfe realitzen les accions necessàries per a l'ús de la Targeta Móbilis –o una altra targeta de transport únic emesa per l'ATMV– com a suport dels títols de Renfe Viatgers en el nucli de Rodalia de València. 

A més, també s'ha previst la possibilitat de desenvolupar una addenda al conveni marc per a establir la integració tarifària amb els serveis de Renfe Rodalia una vegada l'ATMV tinga en marxa una futura targeta d'integració tarifària per a tots els mitjans de transport. 

De fet, paral·lelament a la tramitació d'aquest conveni amb Renfe, l'ATMV ja treballa amb l'objectiu final d'aconseguir la integració no solament de suports sinó també tarifària en totes les maneres de transport de l'àrea metropolitana. Per a això, s'estan fent els treballs i estudis preliminars necessaris per a fixar les condicions tècniques i els treballs de consultoria necessaris per a establir un pla de treball que haurà de ser aprovat pel Consell d'Administració.

next