L'italiana Trenitalia s'associa amb Air Nostrum en l'alta velocitat per a competir amb Renfe

L'empresa va guanyar el concurs per a operar l'Alta Velocitat al Regne Unit junt amb First Group i té la intenció de llaçar el primer operador privat a Espanya amb la liberalització del marcat al desembre del 2020
2 novembre 2019 18:54h
Trenitalia està en procés d'homologar els seus trens d'Alta Velocitat Bombardier ETR1.000 a França. / EFE ARXIU

VALÈNCIA (EFE). Trenitalia, la companyia pública italiana que competeix amb operadors privats des del 2012, és el soci industrial que s'ha incorporat a ILSA per a llançar juntament amb Air Nostrum el primer operador privat de viatgers a Espanya en competència amb Renfe.

Trenitalia està conformant un dels grups europeus de transport ja que recentment va guanyar el concurs per a operar l'Alta Velocitat al Regne Unit junt amb First Group. Actualment està en procés d'homologar els seus trens d'Alta Velocitat Bombardier ETR1.000 a França per a començar a competir amb SNCF en el trajecte Milà-Lió-Paris en 2021.

ILSA, l'empresa creada pels socis d'Air Nostrum i a la qual s'ha incorporat Trenitalia, ha presentat una oferta sol·licitant capacitat a Adif per a operar en el mercat espanyol liberalitzat a partir del 14 de desembre del 2020. 

Aquest consorci impulsa un operador espanyol independent amb el focus posat en els consumidors espanyols amb l'objectiu de presentar-los una major oferta i capacitat d'elecció a preus més atractius.

ILSA serà la base d'un operador espanyol que té també com a objectiu la seua internacionalització a mitjà termini a altres mercats europeus. Un altre dels objectius del nou operador serà el de la multimodalitat tren-avió i altres proveïdors de mobilitat amb el tren com a cohesionador d'aquesta.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next