Un total de 200 nous arbres faran la Marina més verda i milloraran el confort ambiental

Un arbrat de deu espècies diferents omplirà l'àrea de la pèrgola i l'edifici Docks
28 març 2019 17:45h
La Marina convida 30 xiquets a participar en la plantació de més de 50 arbres. / LA MARINA

VALÈNCIA. La Marina de València serà més verda, amb 200 nous arbres de deu espècies diferents, que crearan zones d'ombra i milloraran el confort ambiental de tot el recinte. A més, la Marina convidarà 30 xiquets a participar en la plantació de més de 50 arbres en l'àrea de la pèrgola i l'edifici Docks.

La Mesa de Contractació del Consorci València 2007 (CV07) ha obert aquest dijous, 28 de març, les quatre propostes presentades al procediment obert per a la contractació del subministrament i plantació d'aquests exemplars, amb un pressupost de 45.000 euros, ha explicat l'entitat en un comunicat.

Els principals punts d'accés a la Marina, com són l'entorn de l'edifici del Rellotge i el de la Grua Cabria, es destacaran mitjançant espècies de gran port i arbres monumentals com el ficus, les oliveres i les plataners; mentre que per als passeigs han triat arbres de fulla caduca, com les moreres, que ofereixen ombra durant l'estiu però que deixen passar la llum durant l'hivern.

Així mateix, reforçaran l'arbratge en les dues zones verdes principals ja existents a la Marina, situades al voltant de la pèrgola i de l'edifici Docks. En aquestes superfícies, àmplies i cobertes de gespa, es plantaran arbres amb flors de diferent tipus, com ara tipuanes, braquiquíton i lagunàries, que durant la primavera i l'estiu aportaran diversitat cromàtica al paisatge.

El pla d'arbratge pretén reforçar l'estructura del recinte, destacar els itineraris de passeig i qualificar les zones d'estada. Introduirà 50 arbres a l'entorn dels Tinglats 4 i 5, i altres 50 més a la Marina Sud.

Amb aquesta mesura, el pla inicia la millora d'altres espais del front marítim no tan concorreguts però on existeixen activitats que es potenciaran i diversificaran a mitjà termini.

En aquest context, la Marina de València convocarà la ciutadania a participar, durant un cap de setmana, en sessions de plantació col·lectiva de 50 arbres en les zones de la pèrgola i l'edifici Docks, en una iniciativa que anirà adreçada a un grup de 30 xiquets.

next