Torra respon a Sánchez: "Intenten construir un relat fals; no podem condemnar una violència que no existeix"

El president català assegura que "l'única violència" que hi ha hagut és la de la policia l'1-O i que mai "s'ha condemnat"
29 setembre 2019 18:38h
Torra ha celebrat un acte de precampanya al pla de Lledoners. / ACN

VALÈNCIA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha respost a Pedro Sánchez que l'única violència que hi ha hagut a Catalunya és la de la policia l'1-O i que mai "s'ha condemnat". Segons Torra, el moviment independentista sempre "ha rebutjat la violència".

"Intenten construir un relat fals a qualsevol preu i no podem condemnar el que no existeix", ha assegurat. Des de Bèlgica, Carles Puigdemont també ha insistit en el fet que es tracta d'un "moviment pacífic", segons ha informat l'ACN.

A més, adreçant-se directament a Sánchez, ha assegurat que l'executiu català no té ni tindrà mai "cap senyor d'una banda armada". "El que han fet és empresonar persones per organitzar un referèndum i això, a casa meva, és defensar la democràcia; no és violència, és heroïcitat".

Des del pla de Lledoners, en l'acte de Junts per Catalunya, Torra ha assegurat que han "rebutjat sempre la violència". "Intenten construir un relat fals a qualsevol preu i no poden condemnar el que no existeix; no som violents, sinó tossudament alçats", ha dit.

Dos dies abans de la commemoració de l'1-O, el president català li ha retret a Sánchez que mai es va condemnar aquella violència. "Nosaltres no tenim cap problema a condemnar la violència", ha assegurat, tot apuntant que l'executiu espanyol vol "desviar l'atenció dies abans de la sentència".

El president català ha definit l'independentisme com un "moviment alegre" i ha fet una crida a no caure "en provocacions". "Ens volen dèbils, espantats i dividits", ha dit. A parer seu, es tracta de "radicalitat democràtica, de l'exercici dels drets humans i de la llibertat d'expressió". 

Puigdemont demana que no es "banalitzi" el terrorisme

Des de Bèlgica, Carles Puigdemont s'ha volgut adreçar directament a Pedro Sánchez, a qui li ha recordat que Catalunya ha patit amb el terrorisme i ha lamentat que s'estiga "banalitzant".

Puigdemont ha denunciat que s'estiga intentant "criminalitzar" l'independentisme i ha recordat que després de les càrregues de l'1-O es va actuar "pacíficament", com també quan l'estiu passat s'arrencaven llaços grocs dels carrers. "Som gent de pau", ha assegurat, tot apel·lant que les úniques armes seran "les paperetes i les urnes".

next