Torra: "Ningú en el món entén que per quart dia consecutiu el president Sánchez no agafi el telèfon"

El president català ha assegurat que els últims dies ha condemnat "reiteradament" la violència i que,  a més, s'investigaran els possibles abusos policials per part dels Mossos
22 octubre 2019 13:40h
Torra ha comparegut aquest dimarts. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha reiterat aquest dimarts que "ningú en el món entén que per quart dia consecutiu el president Sánchez no agafi el telèfon". 

En aquest sentit, Torra ha assegurat que ha "condemnat reiteradament la violència viscuda en els últims dies"; el requisit que Sánchez ha posat públicament per a accedir a encetar un diàleg. "Hem fet crides a la serenitat i a la no violència, així com a respectar el liure exercici de drets fonamentals", ha afegit. 

A més, ha lamentat que Sánchez "no ha acceptat el requeriment de diàleg ni s'ha reunit [amb Torra] durant la seua visita a Barcelona", davant la qual cosa el govern català "ha acordat el compromís per a trobar una solució instant el president en funcions a una negociació sense condicions". 

D'altra banda, Torra ha reivindicat "la necessitat que es cree una comissió al Parlament que estudie i analitze tots els fets ocorreguts durant la setmana passada" i en la qual participen el Síndic de Greuges i diverses entitats en defensa dels drets humans. A més, ha demanat al conseller d'Interior "que s'investiguen i es depuren les responsabilitats necessàries, com sempre s'ha fet amb els Mossos d'Esquadra", respecte dels casos d'abusos policials durant els aldarulls a Catalunya. 

En aquest sentit, ha citat el missatge de la comissària de drets humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic, en què denuncia els atacs i detencions als periodistes per part de la policia i crida les autoritats espanyoles a garantir la llibertat de premsa i a investigar els possibles abusos policials. 

next