Torra i el govern català deixen en mans de les conselleries la retirada dels símbols que exigeix la JEC

Els edificis públics quasi ja no mostren pancartes ni llaços, a poques hores que acabe el termini imposat
4 octubre 2019 13:52h
Quan queden poques hores perquè acabe el termini imposat per la JEC, les conselleries pràcticament no llueixen ja aquests símbols. / ANA AMAT VENDRELL

VALÈNCIA (ACN, Redacció). La Junta Electoral Central va emetre aquest dimecres una resolució on ordenava al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que retirara abans d'aquest divendres a les 15.00h les estelades, llaços grocs, fotografies de candidats, pancartes, cartells o "qualsevol altre símbol partidista que continga imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions". Ho feia amb l'advertència de possibles "responsabilitats administratives o penals" en el cas que Torra no complisca "estrictament" aquesta decisió.

Quan queden poques hores perquè acabe el termini imposat per la JEC, les conselleries pràcticament no llueixen ja aquests símbols. La primera retirada ordenada per la JEC ja va deixar molts espais als quals no van tornar els llaços. Amb la nova ordre, altres membres dels departaments i treballadors de l'ADIC (Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes) estan eliminant els que quedaven també.

Des del govern català, a més, han assegurat que Torra i el Consell Executiu "han traslladat l'ordre de la JEC a cada departament per tal que actuïn com considerin, tal com va passar a les eleccions de l'abril passat". Tot i això, consideren que és una decisió que deixen en les mans de les conselleries perquè "el president i el govern no han donat cap instrucció de retirar res".

next