Toni Gaspar, reelegit president de la Diputació de València

El socialista ha rebut els vots de 19 dels 31 diputats que conformen la corporació provincial
10 juliol 2019 13:03h
Toni Gaspar torna a ser el president de la Diputació de València amb 13 vots del PSPV i 5 de Compromís. / EFE

VALÈNCIA. El socialista Toni Gaspar ha sigut elegit aquest dimecres president de la Diputació de València pels vots de 19 dels 31 diputats que conformen la corporació provincial, dels quals 13 corresponen al PSPV i 5 a Compromís.

El PP ha presentat la candidatura a la Presidència de Juan Ramón Adsuara, que ha recaptat els huit vots del grup popular en una votació que s'ha fet mitjançant la introducció de paperetes en urna.

Ciutadans, Vox i La Vall ens Uneix no han presentat candidatura a la Presidència, i s'han registrat quatre vots en blanc que corresponen als 3 diputats de Cs i al de Vox.

A l'inici de la sessió plenària, que ha estat presidida per la Mesa d'Edat, els 31 diputats –13 del PSPV, 8 del PP, 5 de Compromís, 3 de Cs, 1 de Vox i 1 de la Vall– han promés o jurat els seus càrrecs seguint la fórmula tradicional, a la qual els diputats de Compromís i una del PSPV han introduït variacions.

Entre les autoritats que han assistit al ple de constitució de la corporació resultant de les eleccions municipals del passat 26 de maig estan el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de les Corts, Enric Morera, i el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio.

next