Cantó nega que tractara d'evitar imposts facturant els seus treballs mitjançant una societat

El candidat de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat hauria cobrat els seus treballs d'actor i presentador a través de Detle Producciones SL
25 abril 2019 10:57h
Cantó ha sigut preguntat per una informació que publica eldiario.es, on s'explica que va cobrar a través d'una societat entre els anys 2002 i 2004 per a estalviar-se impostos. Imatge d'arxiu. / DLV

VALÈNCIA. El candidat de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha negat aquest dijous haver cobrat a través de societats treballs com a actor i presentador per a evitar imposts i ha insistit que "mai" ha tingut "el més mínim retret per part d'Hisenda".

Cantó ha sigut preguntat per una informació que publica eldiario.es, on s'explica que va cobrar a través d'una societat entre els anys 2002 i 2004 per a estalviar-se imposts.

Així, segons eixa notícia, Detle Producciones SL, creada al 85% per Toni Cantó i al 15% per Purificación Hidalgo Pozo al gener del 2002, va abonar el 30% de l'impost de societats per uns beneficis dels quals s'hauria d'haver deduït el 45% si haguera tributat a través de l'IRPF com a rendiments del treball, estalviant-se vora 15.000 euros.

"Jo he tingut durant tota la meua carrera una empresa perquè he contractat treballadors, he produït funcions de teatre, he escrit espectacles, he fet classes de teatre i multitud d'activitats per a les quals necessitava eixa eina [una societat]", segons ha argumentat.

També ha defensat que "mai" ha tingut "cap regularització ni una multa d'Hisenda", així com que "tot" el que ha fet durant la seua vida "ha sigut perfectament legal".

Quan ha sigut repreguntat pel fet que eixa empresa no va abonar càrregues socials –ja que no tenia cap treballador contractat–, Cantó ha insistit: "Repetisc, no he tingut mai cap multa ni cap regularització d'Hisenda". "He tingut una empresa perquè necessitava contractar treballadors i realitzar gran part de les meues activitats i no he rebut mai el més mínim retret d'Hisenda, mai, en la meua vida", ha reiterat.

next