Cantó i Ciutadans Comunitat Valenciana prenen partit en la carrera per la successió i aposten per Arrimadas

El cap de la formació taronja al País Valencià és el primer líder de la formació que fa un acte públic en favor d'Arrimadas
15 novembre 2019 17:02h
Cantó va dedicar paraules d'elogi a Rivera i va agrair la seua decisió de dimitir. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El portaveu de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ja ha començat a fer campanya a favor d'Inés Arrimadas per a convéncer els afiliats que la voten com a pròxima presidenta del partit, abans fins i tot que es convoque el congrés extraordinari i comence el termini per a presentar candidatures.

Cantó havia convidat militants i simpatitzants de Ciutadans a trobar-se amb ell a la plaça del Tossal de València dijous a la nit per a abordar els dubtes i preguntes que els havien sorgit després de la desfeta en les eleccions generals i la posterior dimissió d'Albert Rivera com a president.

"Ahir, 300 valents i lliures ens conjurem per a fer el necessari i aconseguir que una dona presidisca per primera vegada el govern d'Espanya", ha escrit el diputat valencià en Twitter junt amb un vídeo amb extractes del discurs que va pronunciar a la plaça. El missatge ha sigut compartit pel compte oficial de Ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Davant els afiliats, Cantó va dedicar paraules d'elogi a Rivera i va agrair la seua decisió de dimitir: "Albert ens va donar una nova oportunitat a tots, Albert es va sacrificar per tots i ara tots hem d'estar a la seua altura".

A més, va defensar que a l'estat espanyol els canvis "sempre han vingut des del centre", en el qual ha situat a la formació taronja, enfront del país "de rojos i blaus" que, al seu parer, vol instaurar el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

"I el centre sou vosaltres, cadascun de vosaltres. Som els hereus de (Adolfo) Suárez, de (Manuel) Gutiérrez Mellado, ací hi ha gent que va barallar amb ells en la Transició. Som els (Albert) Boadella, som els (Fernando) Savater, som els (Maite) Pagaza, som els (Carlos) Carrizosa, som Begoña Villacís, som Lorena Roldán, som Albert Rivera i som Inés Arrimadas", va assegurar.

A continuació, va recordar als militants que ells tenen el futur del partit a les seues mans i són els que triaran el nou líder. Les normes de la formació taronja estableixen que el Consell General es renovarà en el congrés extraordinari que se celebre al març i que poc abans els afiliats triaran el nou president i la seua executiva.

Encara que Arrimadas no ha confirmat de moment que opte per succeir Rivera, hi ha consens entre la majoria dels dirigents de Ciutadans en el fet que ella és la que millor podria complir aquest paper. De fet, molts d'ells li han expressat el seu suport quan se'ls pregunta en els mitjans de comunicació.

No obstant això, Cantó, que formava part de l'executiva de Rivera, és el primer que ha organitzat un acte públic amb militants per a donar suport a una futura candidatura d'Arrimadas, a la qual va descriure com "la millor parlamentària d'Espanya".

"Tenim la sort que, si ella vol, i jo ja m'he posat a la seua disposició i crec que és el que hem de fer tots, tenim en el nostre partit, i ho dic de debò, convençut, la primera dona que presidirà el govern d'Espanya", va subratllar.

Una altra integrant de l'anterior executiva, Marta Martín, diputada electa en el Congrés per Alacant, ha seguit els passos de Cantó i ha convocat una Trobada Ciutadana amb afiliats per a dimarts a Novelda (el Vinalopó Mitjà).

Villacís diu que Arrimadas "ja està triada"

Per part seua, la dirigent de Ciutadans i vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, va dir en una entrevista aquest dijous que el partit ja té "lideratge clar, Inés Arrimadas". "Crec que ja està triada", va afegir, encara que a continuació va aclarir que cal respectar el procediment que marquen els estatuts per a poder formalitzar-ho.

La que serà la V Assemblea General de Ciutadans encara no ha sigut convocada, però es preveu que no se celebre abans del 10 de març, en compliment dels terminis reglamentaris. A més, a les primàries es podran presentar altres candidatures alternatives a la d'Arrimadas, si és que la portaveu parlamentària finalment hi concorre.

next