Un terratrémol de magnitud 2,8 amb epicentre al Poble Nou de Benitatxell fa tremolar la Marina Alta

El sisme es va produir aquest dimecres vora les 10 de la nit i es va notar també a Benissa, Xàbia i Dénia
22 agost 2019 10:26h
Un terratrémol de magnitud 2,8 en l'escala Richter i amb epicentre al Poble Nou de Benitatxell, a 5 quilòmetres de profunditat, es va fer sentir a la Marina Alta aquest dimecres a la nit. / JOANBANJO

ALACANT. Un terratrémol de magnitud 2,8 en l'escala Richter i amb epicentre al Poble Nou de Benitatxell, a 5 quilòmetres de profunditat, es va fer sentir a la Marina Alta aquest dimecres a la nit, cap a les 22.00 hores, segons informa Emergències en el seu compte de Twitter.

El telèfon d'Emergències 112 i la Policia Local han atés diferents telefonades realitzades pels ciutadans que alertaven del "fort tremolor i que havien vist tremolar vidres i, fins i tot, cotxes accidentats". No obstant això, "no hi ha constància d'incidents greus ni danys personals o estructurals fins al moment", han informat fonts de la Policia Local a Europa Press.

Aquest moviment sísmic, confirmat per l'Institut Geogràfic Nacional de Sismologia, ha fet tremolar també poblacions pròximes com Benissa, Xàbia i Dénia.

La Marina Alta ha registrat episodis sísmics similars amb anterioritat. El 29 de gener del 2014, a les 15.26 hores, es va registrar un terratrémol a 10 quilòmetres de la costa de Calp i a 3.200 metres de profunditat. En aquella ocasió, el terratrémol va ser de magnitud 2,6, segons la informació aportada per l'Institut Geogràfic Nacional de Sismologia.

next