Els termòmetres de València registren la nit més càlida en un mes de maig des del 1961

La setmana acaba amb temperatures 8 graus superiors a la mitjana habitual d'aquesta època de l'any
10 maig 2019 12:06h
Aquest dissabte es produirà un descens de temperatures màximes. / EFE 

VALÈNCIA. València ha registrat aquest dijous la nit més càlida d'un mes de maig des del 1961 en marcar el termòmetre una temperatura mínima de 21,2 graus, encara que aquest dissabte cessa el vent de ponent i entra amb força la brisa de mar, que refrescarà gran part del territori, segons ha informat l'Aemet.

Així, el País Valencià ha passat la segona nit consecutiva amb mínimes molt altes, que han arribat a Pego als 22,4 graus; a Miramar, als 22,3 graus; a Oliva, als 21,6 graus; en l'observatori de Vivers de València, als 21,2 graus; a Xàtiva, als 19,6 graus; a Polinyà de Xúquer, als 19,6 graus, i a Carcaixent, als 19,3 graus.

No obstant això, aquest dissabte es produirà un descens de temperatures màximes que serà notable al litoral de la demarcació València i diumenge el descens tèrmic continuarà pel terç sud.

D'aquesta manera, en una setmana el País Valencià ha passat d'un ambient quasi fred, tres graus per davall de la mitjana normal, amb una mínima de 9 graus el dia 4 a València i màxima de 18,9 el dia 6, a un ambient quasi estiuenc, 8 graus superior al normal, amb una mínima que aquest divendres arribarà als 21,2 i una màxima prevista superior als 31 graus.

next