Els termòmetres podran superar els 40 graus abans d'un cap de setmana en què baixaran les temperatures

El litoral de la demarcació de València i l'interior nord i el litoral de la demarcació d'Alacant estan en alerta groga aquest divendres, i a l'interior de la de València s'ha activat l'alerta taronja per altes temperatures
12 juliol 2019 10:55h
Diverses zones del territori estaran durant aquesta jornada en alerta. / EFE

VALÈNCIA. Aquest divendres es registraran temperatures significativament altes a la demarcació de València i al nord de la demarcació d'Alacant. Segons informa l'Aemet, a l'interior de la demarcacio de València el mercuri s'acostarà als 40 graus –amb valors de 39,6 graus a Utiel i 40,7 graus a Xàtiva–. Pel que fa al litoral, les brises refrescaran l'ambient i les temperatures no seran tan altes.

Diverses zones del territori estaran durant aquesta jornada en alerta. El litoral de la demarcació de València i l'interior nord i el litoral de la d'Alacant segueixen en alerta groga per temperatures de fins a 39 graus. Pel que fa a l'interior de la demarcació de València, on es podria arribar als 40 graus, l'avís és taronja.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja existeix un risc meteorològic important i cert grau de perill per a les activitats usuals; amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a activitats concretes.

Aquestes són les recomanacions per a les jornades amb altes temperatures:

Les coses canviaran aquest dissabte, ja que es preveu que les temperatures màximes baixaran fins a cinc graus. Per exemple, a Xàtiva passaran dels 40,7 graus als 35,4; a Utiel, dels 39,6 als 35,2; a Villena, dels 37,6 als 34,6, i a Gandia, dels 35,8 als 30,8.

Pel que fa a l'aigua del mar a les costes valencianes, està entre 25 i 26 graus. El passat cap de setmana es van arribar a superar els 26 graus però, posteriorment, sobretot per la barreja amb aigües profundes provocada per l'agitació a causa del vent i la convecció d'aquests dies, s'ha refredat lleugerament.

L'Aemet recorda que entre els últims dies de juny i la primera quinzena de juliol és quan els índexs de radiació UV solen ser més alts.

next