El temporal provoca la caiguda d'una part del pantalà del port de Sagunt, que caldrà reconstruir i rehabilitar

El moll es trobava ja bastant deteriorat però ara caldrà agilitzar el procés per a dur a terme les actuacions urgents més necessàries
5 desembre 2019 12:44h
A causa de la climatologia adversa, el port de Sagunt va estar tancat entre les 22.35 hores d'aquest dimecres i les 5.45 hores d'aquest dijous. / CEDIDA A EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El temporal de pluja que afecta aquests dies el territori valencià ha provocat la caiguda d'una part de l'històric pantalà del port de Sagunt. La instal·lació serà reconstruïda i, a més, "s'agilitzarà al màxim" el procediment per a realitzar actuacions d'urgència.

Així ho han explicat a Europa Press fonts de l'Autoritat Portuària de València (APV), que han recordat que, a causa de la climatologia adversa, el port de Sagunt va estar tancat entre les 22.35 hores d'aquest dimecres i les 5.45 hores d'aquest dijous. Aquesta pluja ha causat que un tram del pantalà que es troba més pròxim a terra haja caigut.

Les mateixes fonts han detallat que el pantalà es trobava bastant deteriorat. L'APV era conscient d'aquesta situació. De fet, existeix un informe que determina les actuacions urgents més necessàries i s'estava elaborant el plec de condicions per a dur-les a terme, ja que hi ha un acord per a rehabilitar la zona i recuperar-la per a ús ciutadà. Ara el que es farà és reconstruir l'àrea afectada i "agilitzar al màxim el procediment de licitació amb la finalitat d'escometre aquestes mesures urgents".

Aquest dijous al matí, el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han visitat la zona.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next