Tècnics assenyalen la connexió de les sèquies com la raó dels vessaments que van obligar a tancar platges

L'anàlisi tècnic confirma la hipòtesi inicial i assenyala la necessitat de corregir els enllaços amb la xarxa de sanejament
11 setembre 2019 19:21h
La platja de Massamagrell va ser una de les afectades per l'augment dels nivells d''Escherichia coli'. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Comissió Tècnica de Platges constituïda l'onze de juliol per a detectar l'origen dels abocaments que van obligar a tancar nou platges a l'àrea de València i de l'Horta Nord ha conclòs que la connexió irregular a la xarxa de sanejament és la responsable dels vessaments d'aigües amb la bactèria Escherichia coli. Aquesta situació, alhora, va obligar a tancar una desena de platges durant els mesos d'agost.

L'informe final confirma així les primeres hipòtesis i reconeix la necessitat que els ajuntaments corregisquen els enllaços irregulars d'edificis i habitatges a la xarxa de séquies.

La Direcció General de l'Aigua ha avançat la seua disposició a col·laborar amb els municipis quan siga necessari i ha emplaçat a noves reunions amb representants dels ajuntaments afectats, de les comunitats de regants i de la Diputació de València.

Els tècnics han dissociat els episodis ocorreguts dins l'entorn de València amb els de la resta de platges, tancades com a conseqüència de les pluges de les últimes dues setmanes i que s'emmarquen dins dels paràmetres dels últims anys.

La Comissió, en els últims dos mesos, ha recollit mostres en diferents trams de les séquies per a prendre una "foto fixa" de la situació. Així, destaca que l'efectivitat de les mesures de desinfecció posades en marxa com a pla de xoc per a garantir la seguretat dels banyistes demostren "clarament" on es troba l'origen del problema.

next