Tanquen un pont penjant de Xulilla després d'un intent de sabotatge

Un dels cables metàl·lics que subjecten la construcció va resultar danyat quan algú tractava de tallar-lo
4 setembre 2019 16:30h
L'Ajuntament de Xulilla (la Serrania) ha decidit clausurar un dels dos ponts penjants sobre el riu Túria de la senda dels Pantaners perquè un dels cables metàl·lics que el subjecten va resultar danyat quan algú va tractar de tallar-lo. Imatge d'arxiu. / ATERE2015

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Xulilla (la Serrania) ha decidit clausurar un dels dos ponts penjants sobre el riu Túria de la senda dels Pantaners perquè un dels cables metàl·lics que el subjecten va resultar danyat quan algú va tractar de tallar-lo.

Encara que no es va aconseguir tallar el cable completament, segons ha informat a EFE l'alcalde de la localitat, el popular Vicente Polo, finalment s'ha decidit tancar el pont per precaució i per a procedir a la reparació i revisió per part d'una empresa especialitzada.

"No sé què pretenia qui ha fet aquesta cosa; desconeixem si ha sigut una gamberrada... Vull pensar que ha sigut això, perquè no crec que aquesta infraestructura moleste ningú", ha apuntat Polo.

"L'intent de tall no ha afectat l'estructura seriosament, però l'hem tancat per precaució, per a revisar-lo a fons. Amb el pas de la gent no hi ha perill, però potser amb algun grup l'estructura es podia ressentir, així que és millor tancar-lo", ha afegit.

El possible sabotatge es va detectar la setmana passada per part del personal de neteja de la zona. El cost de la reparació ascendirà probablement a vora 10.000 o 12.000 euros, ja que, si bé el valor del cable probablement no supera els 2.000, tota la infraestructura haurà de ser revisada per personal especialista. A més, segons avança Levante-EMV, el pont estarà clausurat almenys dues setmanes.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat a EFE que té previst entrevistar-se amb els responsables de l'àrea de Turisme de la Diputació de València per a sol·licitar una ajuda econòmica.

"Aquesta ruta és, diguem-ne, l'emblema de Xulilla. Molta gent ens visita per a recórrer-la i el tancament ens fa bastant de mal", admet Polo, qui ja ha denunciat els fets davant la Guàrdia Civil.

next