Un taller de participació convida el veïnat a decidir sobre el futur de la plaça de l'Ajuntament de València

El Saló de Cristall de la casa consistorial acull unes taules informatives on la ciutadania pot aportar les seues propostes sobre la remodelació d'aquest espai emblemàtic de la ciutat
30 octubre 2019 11:28h
El Saló de Cristall comptarà amb unes taules informatives fins a les 14 hores amb diferents plànols de l'enclavament. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La plaça de l'Ajuntament acaba en poques setmanes el procés de participació previ a la seua reurbanització i conversió en espai de vianants, un dels grans projectes de l'equip municipal de Compromís i del PSPV per a aquesta legislatura. Aquest dimecres el Saló de Cristall de l'Ajuntament acull un taller de participació ciutadana encaminat al fet que la ciutadania opine sobre el present i el futur d'aquest espai al cor de la ciutat, que serà per als vianants a partir del pròxim 20 de març. 

El Saló de Cristall comptarà amb unes taules informatives fins a les 14 hores amb diferents plànols de l'enclavament. A través d'aquests punts de trobada, la ciutadania pot aportar les seues propostes de millora de cara a una plaça on es reduirà de manera sistemàtica la circulació dels vehicles motoritzats. 

En aquesta activitat, a més de la ciutadania i les associacions veïnals, també participaran experts del Col·legi Oficial d'Arquitectes. Des de les 18.30 hores fins les 20.00 hores aquesta acció es traslladarà a la plaça de l'Ajuntament. 

Aquesta acció se suma a la que es va realitzar fa dues setmanes amb la instal·lació de butaques en la plaça perquè els ciutadans pogueren seure i reflexionar mirant les façanes i veient els usos que té ara mateix per a després escriure les propostes, bé en fullets o bé a través del qüestionari en la web de 'Pensem la plaça'.

La regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Elisa Valía, ha explicat que aquesta activitat permet "fomentar el debat" entorn dels tres punts que han delimitat per a plantejar la reforma de la plaça: la connectivitat, l'espai i els usos. 

La vicealcaldessa i regidora de Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assegurat que les idees de reurbanització de la plaça sorgiran "de la conversació i del procés de participació". "Des de l'Ajuntament no volíem dictar com ha de ser la plaça, sinó que fora la ciutat qui ho decidira", ha assegurat. 

Al novembre acabarà aquesta primera fase del procés, de diagnosi de l'estat de la plaça, i s'iniciarà la valoració de les propostes que s'han anat recollint des que s'obrira 'Pensem la plaça'. Aquest procés es desenvoluparà fins a principis de desembre per a recollir les idees de tot el veïnat de la ciutat que vulguen contribuir al nou disseny de la plaça.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next