Quasi 700.000 escolars es queden sense classe aquest divendres a causa del temporal de pluges

Un total de 296 municipis han decidit suspendre les classes i totes les universitats excepte la Jaume I de Castelló han suspés l'activitat
12 setembre 2019 18:34h
Almenys 132 municipis s'han vists obligats a suspendre les classes. / BIEL ALIÑO / EFE

VALÈNCIA. Segons les últimes dades oferides per la Conselleria d'Educació, un total de 296 municipis s'han vists obligats a suspendre les classes per a aquest divendres a causa del temporal provocat per la DANA. La suspensió de les classes afecta 689.000 alumnes, que és la pràctica totalitat de la població escolar valenciana, xifrada en 784.797 escolars. 

A la demarcació d'Alacant, una de les més afectades per les pluges durant aquest dijous, s'han suspés les classes als 122 municipis amb centres escolars, de manera que s'ha deixat a casa un total de 284.000 alumnes.

En el cas de la demarcació de València, 168 municipis no han obert aquest divendres els seus col·legis i instituts, amb un total de 390.000 escolars sense classe.

Pel que fa a la demarcació de Castelló, tan sols cinc municipis han suspés l'activitat lectiva; ha afectat 15.000 alumnes. Les localitats són Almenara, Betxí, Moncofa, Nules i la Vilavella.

Campus universitaris tancats

També s'ha suspés l'activitat acadèmica i laboral als tres campus de la Universitat Politècnica de València (València, Gandia i Alcoi) al llarg de tot aquest divendres. La Universitat de València també ha declarat el tancament de tots els seus campus –Blasco Ibáñez, Tarongers, Burjassot-Paterna, Ontinyent i el Centre de Gandia–, així com del Centre Cultural La Nau, del Palau de Cerveró i del Jardí Botànic. 

La Universitat Miguel Hernández ha cancel·lat tota l'activitat del campus d'Oriola (seu Saleses i seu Desemparats) per a dijous i divendres. També el campus d'Altea de la mateixa universitat està tancat totalment des d'aquest dijous. Tampoc hi haurà activitat docent aquest divendres a la Universitat d'Alacant.

next