El Suprem permet que els presos electes vagen el 21 de maig al Congrés i al Senat però els denega la llibertat

Els magistrats determinen que Junqueras, Sànchez, Turull, Rull i Romeva hauran d'anar "degudament custodiats"
14 maig 2019 14:05h
Els magistrats determinen que hauran d'anar "degudament custodiats" i deixen en mans de la presidència d'ambdues cambres l'operatiu per a "garantir la seua seguretat" dins de la sala de plens. / POOL EFE

MADRID. El Tribunal Suprem ha autoritzat els presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva a anar a les sessions constitutives del Congrés i el Senat el 21 de maig per a prendre possessió del càrrec però, en canvi, s'oposa a deixar-los en llibertat. 

Els magistrats determinen que hauran d'anar "degudament custodiats" i deixen en mans de la presidència d'ambdues cambres l'operatiu per a "garantir la seua seguretat" dins de la sala de plens. 

El tribunal també s'oposa a tramitar l'autorització a les Corts (suplicatori) per a continuar amb el procediment, tal com demanaven les defenses. Per tant, també considera que no s'ha de suspendre la vista mentre es tramita aquest permís i assenyala que això hauria afectat "els drets dels altres acusats". Segons el tribunal, aquest suplicatori no és aplicable quan ja hi ha un judici en curs.

El passat dijous, 9 de maig, la Fiscalia ja es va oposar a deixar en llibertat Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva perquè puguen exercir els seus càrrecs. No obstant això, el ministeri públic no es va pronunciar sobre si el 21 de maig els parlamentaris electes havien d'eixir de la presó per a acudir a la sessió constitutiva de les cambres.

next