El Suprem ordena a la JEC que garantisca que els policies desplaçats a Catalunya puguen votar el 10N

L'administració electoral haurà d'establir un procediment de sol·licitud de vot en les delegacions del govern espanyol i ampliar el termini per a votar fins al dia de les eleccions
8 novembre 2019 17:22h
Només podran acollir-se a aquest "procediment excepcional" els agents de la Policia Nacional que "hagen estat desplaçats sense advertència prèvia a partir del 31 d'octubre del 2019, inclòs".  En la imatge, manifestants espanyolistes aplaudeixen els antiavalots de la Policia Nacional a la Via Laietana. / LLUÍS SIBILS, ACN 

MADRID (ACN). El Tribunal Suprem ha ordenat a la Junta Electoral Central (JEC) que garantisca que els policies desplaçats a Catalunya puguen votar el 10N. Així, el Suprem ha acceptat la mesura cautelaríssima sol·licitada pel sindicat de la Policia Nacional JUPOL contra l'acord de la JEC de dimecres en què rebutjava prendre les "mesures necessàries" perquè els antidisturbis puguen exercir el dret a vot.

La interlocutòria de la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal indica a la JEC els criteris perquè execute la resolució del Suprem d'aquest divendres segons els quals apunta que l'administració electoral haurà d'establir un procediment de sol·licitud de vot per correu a les delegacions del govern espanyol a Catalunya i ampliar el termini d'emissió de vot per correu per als policies fins al mateix 10 de novembre, amb termini per a escrutini fins al dia 13.

Només podran acollir-se a aquest "procediment excepcional" els agents de la Policia Nacional que "hagen estat desplaçats sense advertència prèvia a partir del 31 d'octubre del 2019, inclòs". El Ministeri de l'Interior haurà "d'adoptar totes les mesures necessàries per a fer-ho desplaçant tots els empleats de Correus que siguen pertinents a tal efecte", continua.

next