El Suprem fixa per al 21 de juny una vista pública per a estudiar els recursos contra la sentència de 'La Manada'

Els cinc homes van ser condemnats a 9 anys de presó per abús sexual, però estan en llibertat provisional
7 maig 2019 12:05h
Les sentències tant de l'Audiència de Navarra com del TSJ de Navarra van ser polèmiques i es van convocar multitudinàries manifestacions a tot l'Estat. / DANIEL GARCÍA-SALA

MADRID. La sala penal del Tribunal Suprem ha fixat per al 21 de juny una vista pública per a deliberar els recursos de cassació presentats contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que confirmava condemnes de 9 anys de presó per als cinc joves de 'La Manada' per un delicte d'abús sexual amb prevalença en els Sanfermines del 2016. 

Totes les parts –la Fiscalia, la víctima, els cinc condemnats i les acusacions populars, és a dir, la comissió foral i l'Ajuntament de Pamplona– van presentar recurs. El tribunal que examinarà el cas estarà presidit per Andrés Martínez Arrieta i integrat, a més, per Francisco Monterde, Ana Ferrer, Vicente Magro i Susana Polo, que en serà ponent.

La sentència del TSJ de Navarra comptava amb dos vots particulars en què els magistrats s'inclinaven per condemnar els processats a 14 anys i 3 mesos per un delicte d'agressió sexual per considerar que hi havia hagut intimidació.

Les sentències tant de l'Audiència de Navarra com del TSJ de Navarra van ser polèmiques i es van convocar multitudinàries manifestacions a tot l'Estat. Amb la decisió que finalment acabe prenent el Suprem, la sentència serà ferma. De moment, tots cinc estan en llibertat provisional. 

next