La sòcia del Barça a qui van obligar a traure's la samarreta en la Copa del Rei denuncia el cas a la Fiscalia

L'aficionada blaugrana es va sentir "vexada i coaccionada" pel tracte dels policies que li van requisar la peça de roba amb el missatge 'Llibertat presos polítics' i la van deixar en sostenidors
18 juny 2019 12:56h
La Policia Nacional va requisar la samarreta a Sílvia Guerrero, la va deixar en sostenidors i la va amenaçar amb una multa i d'impedir-li entrar a l'estadi. / DLV

BARCELONA. La sòcia del FC Barcelona a qui agents de policia van obligar a traure's la samarreta a favor dels polítics presos en la final de la Copa del Rei a Sevilla ha denunciat el cas davant la Fiscalia pels delictes d'atemptat contra la integritat moral, coaccions, abús d'autoritat i vulneració de drets fonamentals. 

La Policia Nacional li va requisar la samarreta, la va deixar en sostenidors i la va amenaçar amb una multa i d'impedir-li entrar a l'estadi, tot i que finalment va poder veure el partit amb una samarreta prestada.

Sílvia Guerrero, amb l'ajuda de l'entitat Drets, ha presentat la denúncia pels fets ocorreguts el 25 de maig passat al Benito Villamarín, en la final contra el València. El primer control policial li va requisar la samarreta i el segon no la volia deixar entrar en sostenidors. Finalment, un amic del seu germà li va deixar una altra samarreta.

No obstant això, Guerrero ha explicat que el tracte rebut va ser molt dolent, perquè en cap moment li van justificar la decisió i no li responien les seues preguntes. En el primer control hi havia càmeres de TV3, però en el segon ja no, i "el tracte encara va ser pitjor", ha explicat. 

Sílvia Guerrero, a l'esquerra, amb Sergi Blázquez i una altra advocada de Drets, davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest dimarts. / POL SOLÀ

La dona s'ha mostrat "indignada" i vol aportar el seu "gra de sorra" per a "lluitar" a favor de la llibertat d'expressió, que "pensava que era completa".

L'advocat de Drets Sergi Blázquez ha explicat que han pogut identificar alguns dels policies i que espera que la Fiscalia "arribi fins al final" per a "depurar responsabilitats" de funcionaris públics que han de respectar els drets fonamentals, com són la dignitat personal i la llibertat d'expressió. És "inadmissible", ha dit, afegint que també es podrien exigir responsabilitats als vigilants de seguretat privada de l'estadi i a la Federació Espanyola de Futbol.

next