El Síndic recomana a Torra retirar "excepcionalment" els llaços grocs dels edificis durant el període electoral

L'informe elaborat a petició del president català assenyala que és convenient la retirada dels símbols a favor dels presos polítics fins que no passen les eleccions generals
20 març 2019 17:03h
Desenes de persones davant el balcó de la Generalitat on hi ha la pancarta que demana "llibertat presos polítics". / CAROLA LÓPEZ / ACN

BARCELONA. El Síndic de Greuges recomana al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la retirada dels llaços grocs dels edificis públics mentre dure el període electoral. Això sí, de "manera excepcional" durant el període electoral, ja que existeix la necessitat que els poders públics preserven "escrupulosament la neutralitat ideològica".

Davant la petició de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els símbols en record dels polítics catalans empresonats, el president Torra havia demanat el passat dimarts un informe als serveis jurídics de la Generalitat alhora que es va comprometre a seguir les recomanacions que li donara el Síndic de Greuges.

En roda de premsa, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha explicat que es va adreçar al president de la Generalitat, Quim Torra, divendres passat per dir-li que adoptara les mesures adients per a materialitzar l'ordre de la Junta Electoral Central, però que Torra li va sol·licitar aclarir alguns punts de la resolució.

Per això, el Síndic ha resolt aquest migdia que durant la campanya electoral les administracions públiques no poden exhibir llaços i estelades fins al final del procés electoral. Ribó manté el mateix criteri exposat en una resolució el setembre del 2018.

next