Silenci, silencis, "imperio de la ley"

Açò suposa que la veu de quasi el 60% dels treballadors i treballadores d'aquest sector no hi estarà representada, mentre que la resta de sindicats –CCOO, UGT i CSIF–, el 40%, apel·len a la llei, que ja els va bé, a ells i al govern del Botànic. / A.B.

Silenci, silencis, equidistàncies, complicitats callades, mirades de gairó, petites declaracions a mitja veu d’algun sector d’un partit que acaben en més connivència encara.

Avui em permetré parafrasejar, no a Brecht –sabem que no en fou l'autor–, sinó el sermó del pastor luterà Martin Niemöller: "Quan vingueren a buscar titiriteros, actors i rapers díscols, vaig guardar silenci, perquè jo no era d'eixe món. Quan empresonaren líders polítics per posar urnes perquè pogueren votar tant partidaris com detractors d’una nova república, no vaig protestar, perquè no tenia tant de valor polític com aquells. Ara que el Consell silencia certs sindicats, valide l’Imperi de la Llei, la literalitat del que diu un article d'una llei..."

El govern valencià ha constituït la Mesa General de Negociació del personal laboral, funcionari i estatutari (MGNI) amb l'exclusió de la representació sindical d'Intersindical Valenciana –primer sindicat en vots– i FSES. Açò suposa, de facto, que la veu de quasi el 60% dels treballadors i treballadores d'aquest sector, 25.000 i 13.000 respectivament, no hi estarà representada, mentre que la resta de sindicats –CCOO, UGT i CSIF–, el 40%, apel·len a la llei, que ja els va bé, a ells i al govern del Botànic.

Ras i curt, clar i valencià: una llei que va en contra de la democràcia no és una bona llei, i menys encara es pot argüir una interpretació d'una sentència com si fora paraula divina. Cal denunciar-la i canviar-la, aquesta és la feina dels parlaments! Dels grups polítics i els seus representants s'espera que denuncien les injustícies socials i, especialment, els atacs a la democràcia més enllà d'interessos particulars i electorals.

Des d'ERPV denunciem aquest atemptat contra la democràcia, la llibertat sindical i una proporcional representació electoral. Els partits que integren el govern del Botànic han de posar fi als seus temors i afrontar el moment històric que ens toca viure i patir a totes i tots perquè, com ens passa ara a nosaltres, "quan vinguen per vosaltres, ja no hi haurà ningú que alce la veu".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next