El servei Orienta d'atenció a les persones LGTBI contracta 23 treballadors

L'assessorament es presta de forma presencial en les oficines situades a València, Castelló de la Plana i Alacant i, també, telefònicament i per correu electrònic
23 agost 2019 12:27h
De les 23 persones contractades, "16 són dones i 7 homes, i quatre d'elles són persones trans", ha explicat el director general d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El nou servei especialitzat Orienta d'assessorament i suport a les persones LGTBI posat en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha contractat 23 professionals per a les tres oficines que, des de l'1 d'agost, estan funcionant a València, a Alacant i a Castelló de la Plana. 

De les 23 persones contractades, "16 són dones i 7, homes, i quatre d'elles són persones trans", ha explicat el director general d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo. 

Respecte als estudis realitzats, el 78,2% de les persones contractades tenen titulacions universitàries; el 4,35% posseeix batxiller; un 8,7% ha cursat un grau superior, i un 8,7% té l'ESO. Algunes de les titulacions superiors són de professionals en psicologia, dret o ciències polítiques. L'edat mitjana de la plantilla és de 34,30 anys. 

Respecte a la tipologia del contracte que se'ls ha realitzat, 8 són indefinits de jornada completa; 2, indefinits de jornada parcial; 7 corresponen a contractes temporals de jornada completa, i 3 són temporals amb jornada parcial. 

Atenció a persones LGTBI i les seues famílies

El servei Orienta es pot prestar tant de manera presencial com per telèfon i per correu electrònic, i està adreçat, principalment, a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com als seus familiars i persones reunides que necessiten una atenció específica.

De Lamo ha indicat que, entre els serveis que s'ofereixen, també estan els de suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d'odi per LGTBIfòbia així com a la violència en parella. 

Per a aquest any i el vinent, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina un total d'1.006.809 euros. Com que es tracta d'un servei social especialitzat, s'integrarà en la Xarxa Pública Valenciana de serveis socials i d'atenció a la igualtat en la diversitat. 

Les persones que vulguen sol·licitar algun tipus d'informació o assessorament poden adreçar-se a qualsevol de les tres oficines Orienta.

next