El Senat decidirà el dimecres 29 de maig si suspén Raül Romeva

El president Manuel Cruz va demanar fa dos dies un informe als lletrats de la cambra alta
24 maig 2019 16:58h
La decisió del Senat es prendrà després de les eleccions del 26M i, tal com ha fet la Mesa del Congrés, després de valorar l'informe dels serveis jurídics. / MIQUEL CODOLAR, ACN

MADRID. El Senat decidirà previsiblement dimecres vinent, 29 de maig, si suspén o no el parlamentari en presó preventiva Raül Romeva. 

El president del Senat, Manuel Cruz, va demanar fa dos dies –aquest dimecres, 22 de maig–, un informe als lletrats de la cambra sobre Romeva. Dimecres vinent és quan hi ha convocada reunió de la Mesa de la cambra alta.

Així doncs, la decisió del Senat es prendrà després de les eleccions del 26M i, tal com ha fet la Mesa del Congrés, després de valorar l'informe dels serveis jurídics. Els diputats presos Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han sigut suspesos aquest divendres per la Mesa del Congrés.

El PP havia demanat per escrit aquest mateix divendres a Cruz que convocara "amb caràcter immediat" una reunió de la Mesa perquè suspenga "automàticament" Romeva en aplicació de l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

next