Sembra Llibres converteix en un àlbum il·lustrat un dels poemes més reconeguts de Maria-Mercè Marçal

L'editorial publica 'Cançó de fer camí', "un cant a la sororitat que ha esdevingut un dels himnes de la lluita feminista", amb il·lustracions de Carolina T. Godina
7 novembre 2019 14:30h
Amb Sembra Llibres, el poema de Maria-Mercè Marçal esdevé "un viatge intergeneracional il·lustrat per Carolina T. Godina que, a partir de la pregunta 'Vols venir a la meva barca?', convida a dialogar en família sobre valors bàsics com ara la igualtat, la justícia o la solidaritat". / DLV

VALÈNCIA. Dilluns passat, 28 d'octubre, va arribar a les llibreries 'l'última llavor' de Sembra Llibres, l'àlbum il·lustrat Cançó de fer camí. Aquest títol és un dels poemes més reconeguts i populars de Maria-Mercè Marçal, "un cant a la sororitat que ha esdevingut un dels himnes de la lluita feminista", tal com indica l'editorial valenciana.

Amb Sembra Llibres, el poema esdevé "un viatge intergeneracional il·lustrat per Carolina T. Godina que, a partir de la pregunta 'Vols venir a la meva barca?', convida a dialogar en família sobre valors bàsics com ara la igualtat, la justícia o la solidaritat".

Aquest tercer àlbum il·lustrat de Sembra Llibres és un homenatge a una de les veus més importants de les lletres catalanes i, com diu l'editorial, "un llibre necessari escrit des de la convicció i la tendresa de qui se sent tres voltes rebel".

Maria-Mercè Marçal i Serra (Ivars d'Urgell, 13 de novembre del 1952 - Barcelona, 5 de juliol del 1998) va ser poeta, catedràtica de català, narradora i traductora catalana i, per un temps, editora. En la seua trajectòria vital i literària destaquen Cau de llunes, Bruixa de dol, Sal oberta, La germana, L'estrangera i Desglaç, tots ells títols essencials en la poesia contemporània. La seua única novel·la, La passió segons Renée Vivien, va obtindre, entre altres guardons, el premi Carlemany 1994.

Carolina T. Godina va nàixer a Barcelona l'any 1981. Va estudiar la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona i després va cursar estudis d'il·lustració a l'Escola Llotja de Barcelona (EASD Llotja). El dibuix i l'art en general han sigut, des de ben menuda, part del seu dia a dia, i el que més estima junt amb la literatura. Va començar en el món de la il·lustració professional l'any 2017. Com a il·lustradora, ha treballat per la revista infantil Namaka (2017-2018) i ha publicat el llibre Good night de l'editorial Guomai (Xina, novembre de 2017).

El llibre es presenta aquest dijous a les 19.30h a l'Abacus de València. En l'acte hi seran Begonya Pozo, poeta, filòloga i vicedegana de Cultura, Igualtat i Polítiques Inclusives, i Maria Cabeza, filòloga, professora de Secundària i portaveu de l'Assemblea Feminista 8M de València.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next