Sanitat investiga la mort d'una dona després de menjar en un restaurant de València

El marit i el fill de la víctima també es van posar malalts i hi ha set persones més afectades que podrien estar relacionades amb el local
19 febrer 2019 11:35h
Fonts de la Conselleria han especificat que el brot de toxiinfecció alimentària es va declarar diumenge passat, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació per a esclarir les causes de la defunció, diumenge passat, d'una dona de 46 anys que va morir després d'haver menjat en un restaurant de la ciutat de València. 

El seu marit i el seu fill, de 12 anys, també van emmalaltir. A més, s'han detectat set casos més de persones afectades però amb símptomes lleus que evolucionen favorablement.

Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha lamentat la mort de la dona i ha recalcat que "s'ha posat en marxa tot el protocol" que s'aplica en aquestos casos. En aquest sentit, ha detallat que "s'ha fet una primera inspecció en l'establiment i pareix que tot està normal i ara es realitzaran les proves analítiques als productes alimentaris".

La titular de Sanitat, que ha realitzat aquestes manifestacions als mitjans, ha agregat que a partir d'aquest moment Salut Pública s'ocuparà dels controls i la investigació per a determinar la causa i, per això, ha instat a "esperar que concloguen" aquestes perquisicions.

El restaurant on van menjar totes les persones afectades per aquesta intoxicació és RiFF, un local situat a l'Eixample de València amb vàries dècades de trajectòria. Aquest mateix dimarts, poc després de conéixer-se la informació, el restaurant RiFF ha comunicat que romandrà tancat al públic fins que es puguen esclarir les causes de les afeccions gàstriques.

Símptomes de la intoxicació

Fonts de la Conselleria han especificat que el brot de toxiinfecció alimentària es va declarar diumenge passat, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València.

Els malalts van presentar els símptomes –vòmits i diarrea– el passat dissabte, 16 de febrer. El pare i el fill van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant això, el tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir la matinada de dissabte a diumenge a casa.

Els tres casos presentaven l'antecedent comú de consum d'aliments en un restaurant de València dissabte al migdia. A més, en la investigació que s'està realitzant s'han detectat altres set casos amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix restaurant. Aquestes persones evolucionen favorablement.

Inspectors de seguretat alimentària van realitzar el dia 18 de febrer una visita d'inspecció a l'establiment on va tindre lloc el menjar per a estudiar les condicions d'aquest, el qual es trobava sense activitat en eixe moment, i no van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

Així mateix, es van recollir mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació que s'estan analitzant actualment, apunten.

La informació l'ha avançada el diari Levante-EMV, que explica que la família va acudir a aquest restaurant "de luxe" a una celebració i va demanar un menú degustació. Els tres van patir episodis intensos de vòmits i diarrea que la dona no va poder superar.

next