Sanitat invertirà 35 milions en un nou pla contra les llistes d'espera

El projecte, que ha sigut anunciat aquest dijous pel president de la Generalitat, destinarà 16 milions d'euros per a l'autoconcert, 14 per al pla de xoc i 5,5 per a reforçar les plantilles de quiròfans
26 desembre 2019 20:29h
Sanitat destinarà més de 100 milions d'euros per a reforçar l'assistència sanitària. / EFE PEP MORELL

VALÈNCIA (EFE). La Conselleria de Sanitat invertirà més de 35 milions d'euros en la posada en marxa d'un pla estratègic contra les llistes d'espera que comptarà amb una oficina de control per cada departament de salut i que, segons ha anunciat aquest dijous Ximo Puig, es posarà en marxa el mes de gener. 

Aquesta iniciativa pretén donar resposta als problemes de les llistes d'espera, que són molt elevades en algunes especialitats. Així ho ha explicat el president de la Generalitat durant una visita al centre de salut de Morella junt amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. 

La iniciativa destinarà 16 milions d'euros per a l'autoconcert, 14 per al pla de xoc i 5,5 per a reforçar les plantilles de quiròfans. 

El president ha destacat que, a més del pla específic, entre les iniciatives ja adoptades i altres mesures pendents per a millorar qualitat en l'atenció i els temps d'espera, Sanitat destinarà més de 100 milions d'euros per a reforçar l'assistència sanitària. 

"En els últims anys s'han millorat més de 100 consultoris en tota la Comunitat, exemple clar que la Generalitat vol donar oportunitats a tothom i lluitar contra la despoblació", ha indicat Puig. 

En aquest sentit, el president ha explicat: "L'últim informe del Ministeri de Sanitat diu que estem 30 dies per davall de la mitjana espanyola en llistes d'espera, però no farem cap mena de triomfalisme amb aquesta dada, perquè quan un està malalt el que vol és ser atés en el menor temps possible". 

Respecte al citat pla contra les llistes d'espera, Puig ha informat que inclourà una oficina específica en cada departament de salut, a través de la qual els ciutadans podran comprovar l'estat de les mateixes i decidir si volen adherir-se o no als plans de xoc en centres sanitaris concertats. 

next