Sánchez es presentarà a la investidura al juliol tinga o no els suports garantits

El president del govern en funcions necessitaria una majoria absoluta en primera votació o majoria simple en segona
25 juny 2019 14:14h
Sánchez  hauria de buscar algun tipus d'acord amb les fundacions independentistes si el PP o Ciutadans no s'abstenen a la seua investidura. / RICARDO RUBIO

VALÈNCIA. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, se sotmetrà a la investidura al mes de juliol dispose o no dels suports necessaris per a obtindre l'aval del Congrés dels Diputats. 

Així ho han apuntat fonts de La Moncloa, en una setmana on el president espanyol s'ha reunit en secret amb el líder del PP, Pablo Casado, i manté sense avanços la negociació amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, per a la concreció del 'govern de cooperació' que tots dos van acordar impulsar. 

Per a obtindre l'aval del Congrés, Sánchez necessitaria una majoria absoluta en primera volta o bé més 'sí' que 'no' en segona votació, cosa que el força a buscar –mentre no reba l'abstenció de Ciutadans o del PP– algun tipus d'acord amb les formacions independentistes, que esdevenen clau per a la investidura. Segons les fonts de Moncloa, el debat d'investidura no tindrà lloc la primera setmana del mes de juliol. 

next