Sánchez assegura que els lliuraments a compte a les autonomies arribaran abans del 10N

El president del govern espanyol en funcions ha participat aquest dimecres en un míting del PSOE a València
2 octubre 2019 20:38h
Sánchez ha participat aquest dimecres en un míting amb Puig, Gómez i Ábalos. / PSOE

VALÈNCIA. El president del govern espanyol en funcions i candidat socialista a les eleccions del 10N, Pedro Sánchez, ha assegurat que el Ministeri d'Hisenda realitzarà els lliuraments a compte a les autonomies abans del 10N.

Sánchez s'ha pronunciat així en durant el míting que el PSOE ha celebrat aquest dimecres a València, al qual també han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos.

En la seua intervenció, ha remarcat que "si no hi haguera un govern en funcions, no hi hauria cap problema". No obstant això, ha assenyalat que "malgrat això, i amb tot, aquest govern en funcions complirà" i procedirà a l'actualització dels lliuraments a compte abans del 10N, dia de la cita electoral. Davant els aplaudiments dels presents, ha bromejat apuntant que "el conseller d'Hisenda [Vicent Soler] s'ha posat un poc content" des del seu seient.

També en el terreny econòmic, Sánchez ha aprofitat la seua visita a València per a parlar d'un "clam" del territori com és la reforma del sistema de finançament i s'ha compromés a treballar els pròxims quatre anys per a "posar-li ja per fi el remei que mereix aquesta terra", de la qual ha reconegut la seua situació d'infrafinançament.

En tot cas, ha indicat que li sembla important "tractar d'empatitzar i resoldre el sudoku del finançament autonòmic" consensuant els múltiples interessos i pensant també que quan es parla d'aquest finançament s'està parlant, en definitiva, del manteniment de l'estat del benestar i de la "cohesió" territorial.

En els mateixos termes s'ha pronunciat Sánchez aquest dimecres al matí en Aragón TV, on ha assegurat que el Ministeri d'Hisenda realitzarà els lliuraments a compte del finançament autonòmic corresponents al 2019 "en qüestió de setmanes". Així, ha reiterat que el govern espanyol està estudiant com abordar aquest problema amb l'Advocacia de l'Estat i ha confiat poder resoldre'l "més prompte que tard".

"Intentarem forçar al màxim les possibilitats per a obrir aquesta porta i que les comunitats tinguen aquests recursos", ha continuat Pedro Sánchez, insistint que el seu govern està "compromés" amb l'estat del benestar.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next